Παρασκευή 10 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Νέο εργατικό «ατύχημα» συμβασιούχου εργαζόμενου σε δήμο

Τραυματίστηκε εργαζόμενος της «κοινωφελούς εργασίας» στο δήμο Αρχανών - Αστερουσίων

Νέο εργατικό «ατύχημα» σημειώθηκε την Τρίτη 7/5, στο δήμο Αρχανών - Αστερουσίων στο Ηράκλειο, στην περιοχή του Τσούτσουρα, σε εργασίες καθαρισμού της παραλίας.

Εργαζόμενος στο δήμο, συμβασιούχος μέσω του προγράμματος «κοινωφελούς εργασίας», τραυματίστηκε όταν ανατράπηκε το φορτηγό που οδηγούσε. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο.

Σε ανακοίνωσή της, η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Ηρακλείου σημειώνει:

«Η δημοτική αρχή συνεχίζει με την ίδια πολιτική αντίληψη και πρακτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όπως και των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, έχει την κύρια ευθύνη, αφού δεν φρόντισε να πάρει ούτε τα στοιχειώδη μέτρα προστασίας για την ασφάλεια των εργαζομένων. Κυβέρνηση και πλειοψηφία των δημάρχων φέρουν στο ακέραιο την ευθύνη για την κατάσταση που συντελείται αυτό το διάστημα στον κλάδο (...) Αιτία είναι η έλλειψη μόνιμου προσωπικού, η επικράτηση των ελαστικών μορφών εργασίας, με αποτέλεσμα την εντατικοποίηση της εργασίας, η έλλειψη μέσων και μέτρων προστασίας, η μηδαμινή έως ανύπαρκτη εκπαίδευση του προσωπικού. Αιτία είναι ότι συνεχίζουν να θεωρούν "κόστος" την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων, αδιαφορώντας ακόμα και για την ανθρώπινη ζωή. Και όλα αυτά για να προστατέψουν ή ακόμα και να αυξήσουν την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

(...) Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στον συνάδελφο και καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συνταχθούν με τις ταξικές δυνάμεις, απαιτώντας την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για όλες τις ειδικότητες, τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, προσλήψεις τεχνικών ασφαλείας και γιατρών εργασίας».

Κριτήριο για τους εργαζόμενους η στάση των διαφόρων δυνάμεων απέναντι στην ασφάλειά τους

Με αφορμή το εργατικό «ατύχημα», ο Μανώλης Καρκαβάτσος, υποψήφιος δήμαρχος Αρχανών - Αστερουσίων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», ανέδειξε κι αυτός σε δηλώσεις του τις πολιτικές ευθύνες της δημοτικής αρχής, της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ.

Υπογραμμίζοντας την ευθύνη της σημερινής δημοτικής αρχής «για τις ελλείψεις σε μέτρα προστασίας και ασφάλειας των εργαζομένων των υπηρεσιών που έχει στην ευθύνη της», ο Μ. Καρκαβάτσος επισημαίνει ότι «έχει τη συναίνεση όλων των υπόλοιπων παρατάξεων του σημερινού Δημοτικού Συμβουλίου, πλην "Λαϊκής Συσπείρωσης". Γι' αυτό και δεν έχουν κανένα πρόβλημα να κατέβουν όλοι μαζί ενιαία στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές με την πολιτική στήριξη των κομμάτων τους (ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ)».

«Ως "Λαϊκή Συσπείρωση"», τονίζει, «έχουμε πάγιο αίτημα τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων του δήμου χωρίς όρους και προϋποθέσεις, την τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, τις προσλήψεις τεχνικών ασφαλείας και γιατρών εργασίας. Οι εργαζόμενοι του δήμου πρέπει να κάνουν κριτήριο ψήφο τους τη στάση κάθε ψηφοδελτίου απέναντι σε αυτή τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική και να οργανώσουν την πάλη τους για εργασιακές σχέσεις στο ύψος των σύγχρονων αναγκών τους, σε έναν αγώνα στον οποίο μόνιμος συμπαραστάτης τους θα είναι το ΚΚΕ και οι δημοτικοί σύμβουλοι της "Λαϊκής Συσπείρωσης"».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ