Τετάρτη 15 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Κάθε νέος λαϊκής οικογένειας να ισχυροποιήσει το ΚΚΕ παντού

Στο δικό της χαιρετισμό στην εκδήλωση η Αρτεμις Ανδρονικίδου κάλεσε τη νεολαία σε αυτές τις εκλογές να κάνει κριτήριο ψήφου την καθημερινότητά της: «Τα οξυμένα προβλήματα και τις ελλείψεις σε υποδομές στην Εκπαίδευση, στα σχολεία, το "βάλε βαθιά το χέρι στην τσέπη" αν θες να αθληθείς ή να έχεις πρόσβαση στον Πολιτισμό. (...) Γι' αυτό λοιπόν σήμερα συμφέρει κάθε νέο λαϊκής οικογένειας να ισχυροποιήσει το ΚΚΕ παντού. Η ψήφος που θα πέσει στη "Λαϊκή Συσπείρωση", στο ΚΚΕ θα επιστρέψει στη νεολαία με τη μορφή αγώνα, για να εμποδίσουμε αλλά και για να κερδίσουμε. Στους μαθητές αυτή η ψήφος θα επιστρέψει με τη μορφή ενός πιο δυναμικού αγώνα».

Ο Χρήστος Χαραλαμπίδης ανέφερε ότι «αμέτρητες φορές η κυβέρνηση, οι δήμαρχοι του νομού μας και οι δημοτικές αρχές απευθύνθηκαν στους μαθητές, υποστηρίζοντας πως ό,τι μπορούσε να γίνει έγινε, ότι δεν υπάρχουν λεφτά για καινούρια σχολεία, γυμναστήρια, εργαστήρια. Ταυτόχρονα, υποστηρίζουν πως δεν πρέπει να διαμαρτυρόμαστε για την κατάσταση που επικρατεί, γιατί δεν μπορεί να αλλάξει, και πως είναι στο χέρι μας να ξεχωρίσουμε και να διαπρέψουμε αν γίνουμε ανταγωνιστικοί. Βέβαια, τα λόγια τους αντηχούν γελοία στα αυτιά των μαθητών, που κρίνουν με βάση την πραγματικότητα, την ίδια τους τη ζωή, την κατάσταση στην εκπαίδευση, την ανασφάλεια που όλο μεγαλώνει, την ανεργία και την εργασιακή ζούγκλα που αντιμετωπίζει η νεολαία». Και προέτρεψε τους μαθητές με την ψήφο τους στο ΚΚΕ να πουν ένα δυνατό ΟΧΙ στη φτώχεια, στη μοιρολατρία, στην ανεργία, στους πολέμους, στην ΕΕ των μονοπωλίων.

Πλούσιο πρόγραμμα

Στη διάρκεια του πολύωρου προγράμματος, έγινε παρουσίαση μαθητικής εργασίας με θέμα «Ζωή ολόκληρη όχι με δόσεις» από μαθήτριες του 2ου Γυμνασίου Μαλακωπής, βιντεοπροβολή με τίτλο «beautiful» για τον ρατσισμό και τον φασισμό από μαθητές του 14ου Γυμνασίου, επιδείξεις της χορευτικής ομάδας «red nation», μαθητριών από τη Θέρμη, χορευτική επίδειξη Vogue από τον Peter Friday, ακροβατικές επιδείξεις από αθλήτριες του Ορφέα Καλαμαριάς και διαδραστική επίδειξη Τζούντο.

Επί σκηνής ξεσήκωσαν τους μαθητές και τους άλλους νέους οι «Rebellion Connexion», ο Πέτρος και ο Κώστας (ένα φοιτητικό συγκρότημα), αλλά και μαθητικά σχήματα όπως οι «Seventeen rock» (μαθητές Α' και Β' Γυμνασίου), οι «Low birds», η Σίλια «myself Wonna be», μαθήτρια του Καλλιτεχνικού Λυκείου.

Ιδιαίτερη στιγμή που χάρισε μπόλικο γέλιο ήταν η ώρα του stand up comedy με τους Χ. Αράπογλου και Π. Κούδα, που καυτηρίασαν τη σύγχρονη πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα.

Αρκετοί ήταν και οι νέοι που συμμετείχαν στο τουρνουά σκακιού, που στήθηκε στο χορτάρι της παραλίας. Ενώ πολλοί περιηγήθηκαν στις θεματικές εκθέσεις και την έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ομορφες γιορτές δημιουργίας και προβληματισμού (2024-05-15 00:00:00.0)
Μαθητικές γιορτές σε όλη τη χώρα (2019-04-24 00:00:00.0)
Μέρες μαθητικής δημιουργίας στην Πάτρα (2016-02-17 00:00:00.0)
Πολιτική δίωξη ΚΝίτισσας (2009-01-18 00:00:00.0)
Μαζική και δυναμική πρώτη απάντηση (1998-11-05 00:00:00.0)
Αυταρχισμός σε βάρος μαθητών (1995-02-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ