Τετάρτη 22 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑΣ
Σήμερα η κινητοποίηση για Συνέδριο χωρίς νόθους και εργοδότες

Κάλεσμα της ΔΑΣ ενάντια στις μεθοδεύσεις της πλειοψηφίας της διοίκησης του ΕΚΘ

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, σήμερα Τετάρτη, στις 8 π.μ., στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας, καλεί τους εργαζόμενους, τους αντιπροσώπους και τα σωματεία η ΔΑΣ, με αφορμή την προσπάθεια της πλειοψηφίας της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Θήβας να προχωρήσει σήμερα και αύριο σε ένα συνέδριο με νόθες και παράτυπες διαδικασίες.

Οπως επισημαίνει η ΔΑΣ, η πλειοψηφία του ΕΚ Θήβας «αντιγράφοντας τις πρακτικές της συνδικαλιστικής μαφίας της ΓΣΕΕ, οδήγησε σωματεία σε νόθες και παράνομες αρχαιρεσίες μόνο και μόνο για την αναπαραγωγή αντιπροσώπων, ώστε να διασφαλίσει τις καρέκλες της».

Μεταξύ άλλων, η ΔΑΣ έχει καταγγείλει τα εξής: Σε καταστάσεις ψηφισάντων σε μια σειρά από σωματεία (κλαδικό Πλαστικών, Ιδιωτικών Υπαλλήλων) «αναγράφονται ονόματα συναδέλφων οι οποίοι δεν ψήφισαν ποτέ και έχει πλαστογραφηθεί η ίδια τους η υπογραφή». Σε αρχαιρεσίες σωματείων καταγράφεται συμμετοχή διευθυντικών στελεχών. Μια σειρά από σωματεία «πραγματοποίησαν αρχαιρεσίες για ανάδειξη εφορευτικής επιτροπής χωρίς την παρουσία δικαστικού ή δικηγόρου», ενώ έχουν διαπιστωθεί εκατοντάδες διπλοψηφίες.

Η ΔΑΣ έχει στείλει εξώδικο στη διοίκηση, για όλες τις παρατυπίες που έχει διαπιστώσει, καθώς και για τη συμμετοχή στελεχών της εργοδοσίας σε αρχαιρεσίες σωματείων.

Παράλληλα, καταγγέλλει το γεγονός ότι η ηγεσία του Εργατικού Κέντρου μεθοδεύει τον αποκλεισμό σωματείων με πρόσχημα την οικονομική τους τακτοποίηση, σε συνθήκες μεγάλων οικονομικών δυσκολιών για τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα και παρότι είναι συνήθης πρακτική των δευτεροβάθμιων οργανώσεων να διευκολύνουν τη συμμετοχή τους και να μη βάζουν εμπόδιο τα οικονομικά. Οπως επισημαίνει η ΔΑΣ, η πλειοψηφία του ΕΚ Θήβας «έρχεται με νέο έγγραφό της να απειλήσει με μη συμμετοχή στο συνέδριο όσα σωματεία δεν έχουν πληρώσει μέχρι και το τελευταίο ευρώ των υποχρεώσεών τους!». Υπενθυμίζει ακόμα ότι «το ίδιο το ΕΚΘ δεν πληρώνει συνδρομή προς τη ΓΣΕΕ για να συμμετάσχει στο συνέδριό της», την ίδια στιγμή που η ηγετική του ομάδα «έχει απαίτηση από τα σωματεία της δύναμής του να είναι τυπικά σε κάτι που το ίδιο το ΕΚΘ δεν είναι».

Να γίνει συνέδριο των εργαζομένων!

Οι δυνάμεις και οι αντιπρόσωποι της ΔΑΣ ξεκαθαρίζουν ότι πρέπει να γίνει συνέδριο των εργαζομένων «και όχι ένα νόθο "συνέδριο - εξπρές", με νόθους αντιπροσώπους και τη φυσική παρουσία της εργοδοσίας».

«Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Κανένας τίμιος εργαζόμενος να μην αποδεχτεί αυτήν τη σαπίλα και τον εκφυλισμό», σημειώνει η ΔΑΣ και καλεί σε συμπόρευση και κοινό βηματισμό «όλα εκείνα τα σωματεία που παρά τις επιφυλάξεις τους προσβλέπουν στην ισχυροποίηση του εργατικού κινήματος και κατανοούν τη σημασία δυνατού ταξικού πόλου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ