Δευτέρα 3 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2019
ΝΔ
«Ενωτική» ενάντια στο λαό και τις ανάγκες του

Copyright 2016 The Associated

Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκης, είπε ότι μια κυβέρνηση ΝΔ θα είναι «δίπλα στους περιφερειάρχες και δημάρχους», τάζοντάς τους περισσότερες αρμοδιότητες και «οικονομική αυτοτέλεια», ακόμα μεγαλύτερη δυνατότητα να ταράξουν τους δημότες στους φόρους δηλαδή, κι ενώ η κρατική χρηματοδότηση θα συνεχίσει να μειώνεται. Ζήτησε ειδικά από τους περιφερειάρχες να σταθούν σύμμαχοί του στην «προσέλκυση επενδύσεων» και για να ανοίξουν νέα πεδία κερδοφορίας στο κεφάλαιο. Συνδέοντας τα χτεσινά αποτελέσματα με τις επερχόμενες εθνικές εκλογές, επανέφερε το αφήγημά του για μια «φωτεινή» Ελλάδα, που την σχεδιάζει να φέξει για το κεφάλαιο.

Ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης είπε ότι με τους συνεργάτες του θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να επιστρέψουν το «χαμόγελο» και η «περηφάνια» στην Αττική, λέγοντας ότι στο πρόσωπο των αντιπάλων του βλέπει «μελλοντικούς συνεργάτες» και ευχαρίστησε τη ΝΔ και τον Κυρ. Μητσοτάκη για τη στήριξη που του παρείχαν, διαβεβαιώνοντας ότι θα είναι δίπλα του.

Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Αθηναίων Κ. Μπακογιάννης είπε ότι επί δημαρχίας του στο δήμο, στο Δημοτικό Συμβούλιο και την πόλη «θα δώσουμε τις μάχες μαζί. Δεν υπάρχουν πια παρατάξεις στο Δημοτικό Συμβούλιο, υπάρχει μόνο η παράταξη της Αθήνας. Πάμε όλοι μαζί», επιχειρώντας να τσουβαλιάσει και τις δυνάμεις του ΚΚΕ στα τέτοια σχέδιά τους.

Ο επανεκλεγείς δήμαρχος Πειραιά Γ. Μώραλης, με τον μεγαλοεπιχειρηματία Μαρινάκη στο πλευρό του, μίλησε για την «ανάπτυξη» που έρχεται στην πόλη.

Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κ. Ζέρβας είπε ότι η νίκη του ανήκει σε «όλους τους Θεσσαλονικείς» και υποσχέθηκε «μόνο νίκες για τη Θεσσαλονίκη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ