Δευτέρα 3 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2019
ΙΚΑΡΙΑ
Με ψηλά το κεφάλι σταθερά στο δρόμο της λαϊκής αντιπολίτευσης

Με ψηλά το κεφάλι, για το έργο της δημοτικής αρχής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο πλευρό του λαού και για τη σημαντική μάχη που έδωσαν το προηγούμενο διάστημα μέχρι την τελευταία στιγμή με ενθουσιασμό και αποφασιστικότητα, υποδέχτηκαν το αποτέλεσμα στο δήμο Ικαρίας οι δυνάμεις του ΚΚΕ και μαζί οι φίλοι του Κόμματος, άνθρωποι αγωνιστές, που βρέθηκαν με τους κομμουνιστές στα ψηφοδέλτια συνδικαλιστικών, αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων, στις διεκδικήσεις για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα. Ολη αυτή η προσπάθεια, το ευρύ κάλεσμα που «ταξίδεψε» χωριό το χωριό, σπίτι το σπίτι, άνθρωπο τον άνθρωπο, από τη μια άκρη του νησιού έως την άλλη, αποτελεί μια σημαντική παρακαταθήκη μπροστά στην αναμέτρηση των βουλευτικών εκλογών.

Τα αστικά κόμματα, για να καταφέρουν να πάρουν τη διοίκηση του δήμου, πέταξαν στην άκρη τις «διαχωριστικές» τους γραμμές, ένωσαν τις δυνάμεις τους συγκροτώντας ένα ενιαίο αντιΚΚΕ αντιδραστικό μπλοκ, το οποίο εκφράστηκε μέσα από τον συνδυασμό «Πανικαριακή Ενότητα Αλλαγής ΠΕΑ». Παραπλανητικά λάνσαραν τον συνδυασμό τους ως «ανεξάρτητο» για να υφαρπάξουν ψήφους ακόμα και προοδευτικών ανθρώπων όλοι μαζί ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ αλλά και διάφοροι αυτοχαρακτηριζόμενοι αριστεροί που συνενώθηκαν μαζί τους στο δεύτερο γύρο.

Σε δήλωσή του ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Νίκος Λαρδάς, αναφέρει τα εξής: «Χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες Ικαριώτες και Ικαριώτισσες, τους συνεργαζόμενους, όσους συμμετείχαν στα ψηφοδέλτια, τους ψηφοφόρους που έδωσαν με αποφασιστικότητα τη μάχη για την ενίσχυση της "Λαϊκής Συσπείρωσης" δίνοντάς της το 43% των ψήφων.

Δώσαμε μια δύσκολη μάχη απέναντι σε ένα ενιαίο μπλοκ δυνάμεων που υποστήριξαν την "Πανικαριακή Ενότητα Αλλαγής", που εμφανίστηκε ως δήθεν ανεξάρτητη αν και στηρίχτηκε από ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΚΙΝΑΛ σε ένα αντιΚΚΕ μέτωπο. Στόχευσή τους ένας δήμος - εργαλείο για την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής, για επενδύσεις που θα είναι σε βάρος του λαού της Ικαρίας και του νησιού.

Μπορεί να μην κερδίσαμε την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, κερδίσαμε όμως τη μάχη της αξιοπρέπειας, του όμορφου αγώνα, των καθαρών λόγων. Αφήνουμε μια σημαντική παρακαταθήκη στον τόπο μας σε έργα υποδομής και στη συμβολή του δήμου στους κοινωνικούς αγώνες του νησιού.

Οσο ήμασταν στη διοίκηση του δήμου, προσπαθήσαμε με όλες μας τις δυνάμεις να υπηρετήσουμε το λαό της Ικαρίας από θέση μαχητικής, λαϊκής αντιπολίτευσης απέναντι σε κυβερνήσεις που μας ήθελαν ιμάντα προώθησης της αντιλαϊκής πολιτικής τους. Οι 7 εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι της "Λαϊκής Συσπείρωσης"θα συνεχίσουν στον ίδιο δρόμο.

Είμαστε βέβαιοι ότι ο λαός της Ικαρίας θα συνεχίσει να αγωνίζεται για να μην επιτρέψει την υποβάθμιση των κοινωνικών δομών, την ιδιωτικοποίηση υποδομών του δήμου που τις έχει πληρώσει με τον ιδρώτα του. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για τα λαϊκά προβλήματα μαζί με τις μαζικές οργανώσεις του τόπου μας, τους αγωνιστές και αγωνίστριες στις γειτονιές, στα χωριά, στους τόπους δουλειάς. Θα επαγρυπνούμε για την πραγματοποίηση όσων δρομολογήσαμε. Θα παλέψουμε για να αποτρέψουμε τα χειρότερα, αλλά και για να έρθουν καλύτερες μέρες για τον τόπο μας, για εμάς και τα παιδιά μας.

Συνεχίζουμε με ψηλά το κεφάλι και με αισιοδοξία δίνοντας από σήμερα τη μάχη των βουλευτικών εκλογών στις 7 Ιούλη, για ισχυρό ΚΚΕ».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κομμουνιστής δήμαρχος στην Ικαρία(2023-10-14 00:00:00.0)
Ο δήμος στον δρόμο του αγώνα μαζί με όλους τους Ικαριώτες και τις Ικαριώτισσες(2023-10-11 00:00:00.0)
Νίκη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο δεύτερο γύρο. Ολα τα αποτελέσματα στους Δήμους και στις Περιφέρειες(2014-05-26 00:00:00.0)
Αγώνας για ακτοπλοΐα προς όφελος του λαού(2011-12-10 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2010-11-09 00:00:00.0)
Σήμερα η μεγάλη συγκέντρωση στον Πειραιά(2004-12-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ