Τρίτη 20 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΟΧΙ στα αιτήματα των εργαζομένων

Αρνητική είναι η ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, στην επέκταση των κανόνων που ισχύουν στους δημόσιους υπαλλήλους και στους εργαζόμενους στα Σώματα Ασφαλείας, όπως προέκυψε (και) χθες από τη συζήτηση στη Βουλή της σχετικής Ερώτησης του βουλευτή του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκου.

Ο υφυπουργός Δημόσιας Τάξης Ευ. Μαλέσιος επιχείρησε να ωραιοποιήσει την κατάσταση, λέγοντας πως «τα τελευταία χρόνια έγιναν σημαντικότατα βήματα στην κατεύθυνση του εκδημοκρατισμού των Σωμάτων Ασφαλείας», αναφερόμενος στη «μοριοποίηση μεταθέσεων» και στο «συνδικαλισμό», υποστηρίζοντας, παράλληλα, ότι οι εργαζόμενοι στα Σώματα Ασφαλείας που βρέθηκαν πρόσφατα σε κινητοποιήσεις «στα περισσότερα σημεία ικανοποιούνται από τις απαντήσεις της κυβέρνησης», ιδίως για τις αμοιβές εκτός έδρας. Αναφορικά με τους πυροσβέστες, σημείωσε ότι δεν έχει αναγνωριστεί σε άλλες χώρες το επάγγελμα του πυροσβέστη ως ανθυγιεινό και επικίνδυνο.

Ανταπαντώντας, ο Αντ. Σκυλλάκος σχολίασε ότι αν και «η κυβέρνηση νιώθει ευχαριστημένη από τη στάση της, αν ήταν έτσι, δε θα τους βλέπαμε σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας». Πρόσθεσε ότι από το Μάη «υπήρξαν και γραπτές αποφάσεις για επίλυση προβλημάτων» των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας, αλλά αυτά «έμειναν μόνο στα λόγια». Μάλιστα, αναφορικά με την επίκληση του υφυπουργού άλλων ευρωπαϊκών κρατών, ο βουλευτής του ΚΚΕ σημείωσε πως «στα άλλα κράτη δεν υπάρχει υπουργείο Δημόσιας Τάξης» και οι εργαζόμενοι είναι στο υπουργείο Εσωτερικών, αντιμετωπιζόμενοι ως δημόσιοι υπαλληλοι. Ειδικά για το χαρακτηρισμό ως ανθυγιεινού και επικίνδυνου του επαγγέλματος των πυροσβεστών, επισήμανε ότι «δεκαπέντε νεκροί είναι τα τελευταία χρόνια οι πυροσβέστες». Κατέληξε, τονίζοντας ότι εσκεμμένα η κυβέρνηση διατηρεί ένα αυταρχικό καθεστώς στα Σώματα Ασφαλείας, αφού «θέλετε τα Σώματα Ασφαλείας να χρησιμοποιούνται κατά των αγροτών και των εργαζομένων, χρειάζεστε μια τέτοια αντιμετώπιση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ