Τρίτη 20 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συγκέντρωση για το Κτήμα Ομορφοκκλησιάς

Με μια δυναμική κινητοποίηση, οι κάτοικοι της Ν. Ιωνίας και του Γαλατσίου διατράνωσαν την αντίθεσή τους στην προσπάθεια τσιμεντοποίησης του Κτήματος Ομορφοκκλησιάς, όπου πρόκειται να κατασκευαστεί κλειστό γήπεδο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Την περασμένη Κυριακή, μετά από κάλεσμα περιβαλλοντικών οργανώσεων της περιοχής και δημοτικών παρατάξεων των δήμων, οι κάτοικοι της περιοχής απαίτησαν να σταματήσουν οι εργασίες στο χώρο.

Οπως καταγγέλλουν μαζικοί φορείς της περιοχής, στις 14 Νοέμβρη, η ανάδοχος εταιρία οριοθέτησε και διαμόρφωσε τμήμα της έκτασης του κτήματος, λίγες μέρες πριν εκδικαστούν στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσφυγές των περιβαλλοντικών οργανώσεων. Ακόμη οι φορείς της περιοχής καταγγέλλουν πως η ανάδοχος εταιρία διάνοιξε δρόμο προσπέλασης στο κτήμα μέσα από χαρακτηρισμένη - με τελεσίδικη απόφαση του ΣτΕ - δασική έκταση (απόφαση 433/98).

Οι κάτοικοι, στη διάρκεια της προχθεσινής τους συγκέντρωσης, μίλησαν με τον προϊστάμενο εκτέλεσης έργου και με τη δυναμική τους συγκέντρωση κατάφεραν να σταματήσουν προς το παρόν οι εργασίες. Αυτό που τονίστηκε κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, ήταν η ανάγκη να υπάρξει συντονισμός μεταξύ των μαζικών φορέων των κατοίκων των όμορων δήμων, με στόχο να μη γίνει τσιμέντο μια από τις ελάχιστες πηγές πρασίνου στην περιοχή.

Μιλώντας στη συγκέντρωση, ο Σπ. Στριφτάρης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, επισήμανε ότι η κυβερνητική πολιτική σχετικά με τους ελεύθερους χώρους της Αττικής είναι άμεσα συνδεδεμένη με την εξυπηρέτηση των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων, που επιδιώκουν να μετατρέψουν κάθε χιλιοστό πράσινου σε τσιμέντο. Παράλληλα, υπογράμμισε πως το ΚΚΕ θα συμπαρασταθεί με όλες του τις δυνάμεις στον αγώνα των κατοίκων για να μην τσιμεντοποιηθεί η περιοχή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ