Παρασκευή 7 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΡΟΞΕΝΟΣ
«Κλειδί» για τα σχέδια των ΗΠΑ η Β. Ελλάδα

Τις βλέψεις των Αμερικανών για τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα γενικότερα περιέγραψε ο Αμερικανός πρόξενος στη Θεσσαλονίκη, Γκ. Φλέγκερ, μιλώντας στο «Grtimes.gr».

Στο ερώτημα, αν η Θεσσαλονίκη και η ευρύτερη περιοχή είναι πραγματικά «ελκυστικές» για «επενδύσεις» αμερικανικών κεφαλαίων, είπε ότι υπάρχει εδώ τεράστιο «δυναμικό» σε τομείς, όπως ο τουρισμός, η αγροτική παραγωγή και τα τρόφιμα.

Οικονομικό «κλειδί» για το πώς θα εξελιχθεί η Β. Ελλάδα, χαρακτήρισε τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσουν το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και οι υποδομές που θα αναπτυχθούν εκεί για τα λεγόμενα «λοτζίστικς» και τα δίκτυα σύνδεσης, επιμένοντας στη σημασία τους για την ανάδειξη του λιμένα σε σταυροδρόμι προς τα Βαλκάνια. Δεν παρέλειψε να πει ότι οι Αμερικανοί «επενδυτές» πάντα ψάχνουν για «διαφάνεια και προβλεψιμότητα», συνεχίζοντας τις σπόντες από πλευράς ΗΠΑ, για το πώς κινούνται αντίπαλα κεφάλαια στην πόλη. Εβαλε βέβαια και την πτυχή ότι χρειάζεται γενικά να συνεχιστούν οι αναδιαρθρώσεις προς ενίσχυση της «επιχειρηματικότητας».

Τέλος, δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει την αξία της συμφωνίας των Πρεσπών για τους Αμερικανούς, λέγοντας ότι «η συμφωνία των Πρεσπών έχει ανοίξει τα μάτια στο κατεστημένο της αμερικανικής διπλωματίας για το πόσο στρατηγικός, ικανός και σταθερός σύμμαχος είναι η Ελλάδα σε αυτήν την περιοχή»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ