Πέμπτη 27 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Παρασκηνιακά «μαγειρέματα» για τη συγκρότηση Εκτελεστικής Επιτροπής και προεδρείου

Χωρίς τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου της ΓΣΕΕ και της προηγούμενης Διοίκησης της Ομοσπονδίας, που εξαιρέθηκαν από την Προσωρινή Διοίκηση με δικαστική απόφαση, συγκροτήθηκε χτες η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΟΙΥΕ).

Οπως καταγγέλλει όμως η ΔΑΣ, η Εκτελεστική Επιτροπή δεν συγκροτήθηκε στο σύνολό της, καθώς εξελέγησαν μόνο 6 από τα 11 μέλη της, με ευθύνη των παρατάξεων ΕΑΚ (ομάδα Βασιλόπουλου), ΕΝΕΡΓΑ (παράταξη Καραγεωργόπουλου) και ΔΑΚΕ, που προχώρησαν από κοινού σε διαδικασία - παρωδία. Αντίστοιχη διαδικασία ακολουθήθηκε και όσον αφορά το προεδρείο, για το οποίο εξελέγησαν μόνο πρόεδρος, γενικός γραμματέας και ταμίας.

Οι συγκεκριμένες «καρέκλες» είχαν μοιραστεί σε «μαγειρέματα» στο παρασκήνιο. Με απόφαση της πλειοψηφούσας παράταξης (ΕΑΚ), η θέση του γενικού γραμματέα παραχωρήθηκε στην τρίτη σε δύναμη παράταξη (ΕΝΕΡΓΑ), ενώ η ΕΑΚ κράτησε για τους συνδικαλιστές της τα άλλα δύο πόστα. Υπενθυμίζεται πως ΕΑΚ, ΕΝΕΡΓΑ και ΔΑΚΕ με ενιαία απόφαση είχαν πετάξει και στην προηγούμενη Διοίκηση εκτός προεδρείου τη ΔΑΣ, δεύτερη σε δύναμη με βάση το προηγούμενο συνέδριο.

«Αυτές είναι οι διαδικασίες που συνολικά τους χαρακτηρίζουν», σημειώνει η ΔΑΣ και υπογραμμίζει: «Ενα πρέπει να είναι καθαρό: Αν νομίζουν ότι θα συνεχίσουν να φέρνουν εργοδότες μέσα στα σωματεία, προέδρους ΑΕ και μέλη ΔΣ επιχειρηματικών ομίλων, σωματεία - εργοδοτικούς μηχανισμούς, σωματεία που δεν έχουν ίχνος εργατών στη σύνθεσή τους και σωματεία σφραγίδες (...) είναι βαθιά γελασμένοι».

Τονίζει επίσης ότι τα σωματεία κάνουν τις αρχαιρεσίες τους «στο φως της ημέρας», σε μέρη και ώρες γνωστά στους εργαζόμενους, και συμβουλεύει τους εργατοπατέρες «αν δεν μπορούν να υλοποιήσουν αυτήν την πιο απλή και δημοκρατική πλευρά, ας μη φέρουν καν τα δήθεν νομιμοποιητικά χαρτιά των σωματείων που φυτεύουν ανά την Ελλάδα». Σωματείων όπως αυτό στη Θήβα, που έκανε εκλογές «μέσα σε συνθήκες άκρας μυστικότητας με εργαζόμενους από διαφορετικούς κλάδους», και στα Χανιά, όπου σε εργάσιμη μέρα και πρωινές ώρες υποτίθεται πως ψήφισαν «κάτι εκατοντάδες εργαζόμενοι».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ