Τετάρτη 2 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ
Από σήμερα στις κάλπες

Ο «Ενιαίος Συνδυασμός Εργατοτεχνιτών Μετάλλου» καλεί σε υπερψήφισή του

Στις κάλπες προσέρχονται από σήμερα Τετάρτη οι μεταλλεργάτες της Λάρισας, προκειμένου να εκλέξουν νέα διοίκηση στο Σωματείο Μετάλλου Λάρισας, καθώς και αντιπροσώπους για το Εργατικό Κέντρο και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Μετάλλου. Οι αρχαιρεσίες θα ολοκληρωθούν την Τρίτη 8 Φλεβάρη.

«Ολοι στις εκλογές για ένα γερό ταξικό σωματείο», καλεί τους μεταλλεργάτες, με ανακοίνωσή του, ο «Ενιαίος Συνδυασμός Εργατοτεχνιτών Μετάλλου». Οπως σημειώνει, οι εκλογές πραγματοποιούνται σε μια περίοδο που κυβέρνηση και εργοδότες δυναμώνουν την επίθεσή τους σε βάρος των εργατικών δικαιωμάτων.

Τα κέρδη - επισημαίνει - των επιχειρήσεων αυξάνονται, όμως τα μεροκάματα παραμένουν καθηλωμένα, οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας σε αρκετές περιπτώσεις δεν εφαρμόζονται, το 8ωρο καταπατιέται, οι απολύσεις και η ανεργία μαστίζουν τον κλάδο, ενώ τα ασφαλιστικά δικαιώματα υπονομεύονται από εργοδότες και κυβέρνηση. Οπως τονίζει, στόχος των εργοδοτών και της κυβέρνησης είναι να χτυπηθεί η οργανωμένη συνδικαλιστική δράση, ώστε πιο εύκολα να υλοποιούν τα αντεργατικά τους σχέδια.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση - υπογραμμίζει - κανένας εργαζόμενος δεν μπορεί να αδιαφορεί. «Οι εργοδότες - συνεχίζει - είναι ενωμένοι στις δικές τους οργανώσεις. Εμείς θα έχουμε ένα μαζικό, δυνατό, ταξικό σωματείο για να υπερασπίσουμε τα δικαιώματά μας;».

Καλεί τους μεταλλεργάτες να αγνοήσουν τους υποστηριχτές του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, που συμμετέχουν στις εκλογές και μετά εξαφανίζονται και «να συμμετέχετε μαζικά στις αρχαιρεσίες, για την εκλογή μιας αγωνιστικής διοίκησης που θα μπει μπροστά. Ψηφίστε το αγωνιστικό ψηφοδέλτιο του "Ενιαίου Συνδυασμού Εργατοτεχνιτών Μετάλλου"».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ