Τετάρτη 2 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
Προχωρεί αγωνιστικά

Αποφάσισε την  πραγματοποίηση εκδήλωσης με το ΠΑΜΕ, ενάντια στην ανεργία στις 24 Φλεβάρη και  άλλες πρωτοβουλίες

Επί ποδός βρίσκονται τα σωματεία και οι συνδικαλιστές του Πειραιά για την απόκρουση της επίθεσης, που έχουν εξαπολύσει κεφάλαιο και κυβέρνηση ενάντια στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων και με στόχο την αλλαγή αυτής της κατάστασης.

Σε πρόγραμμα αγωνιστικών πρωτοβουλιών και παρεμβάσεων κατέληξαν χθες πρωτοβάθμια σωματεία, στη σύσκεψη που διοργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων Πειραιά στο Εργατικό Κέντρο της πόλης. Η πλατιά ενημέρωση των εργαζομένων με εξορμήσεις, συνελεύσεις και περιοδείες στους χώρους δουλιάς, με στόχο την οργάνωση της πάλης των εργαζομένων είναι τα καθήκοντα που μπαίνουν για τα σωματεία και τους συνδικαλιστές.

Πιο συγκεκριμένα, στη σύσκεψη αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί διάβημα την Τρίτη 8 Φλεβάρη, στις 1.30 το μεσημέρι, των Σωματείων του Πειραιά στον πρόεδρο της Βουλής, Απ. Κακλαμάνη, για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στον αυταρχικό κατήφορο που έχει πάρει η κυβέρνηση και που εκφράζεται με μια πολιτική δικαστικών διώξεων εναντίον αγωνιστών συνδικαλιστών και στον Πειραιά, προκειμένου να μπει φρένο στη δράση και στους αγώνες που αναπτύσσονται ενάντια σ' αυτή την πολιτική.

Στη σύσκεψη συζητήθηκε το σοβαρό θέμα που αφορά το ασφαλιστικό και τονίστηκε η ανάγκη της πλατιάς ενημέρωσης των εργαζομένων για τα σχέδια της κυβέρνησης. Οπως τόνισε ο Γ. Μανουσογιαννάκης, που έκανε και την εισήγηση στη σύσκεψη: «Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο και κάποιες αποφάσεις είναι ακόμα στο συρτάρι. Οπως το ασφαλιστικό. Τα χειρότερα ακόμα δεν τα έχουμε δει, πρόκειται για ένα τεράστιο ζήτημα και πρέπει να ενημερώσουμε πλατιά τους εργαζόμενους». Στα πλαίσια αυτά, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί διάβημα διαμαρτυρίας στον διοικητή του ΙΚΑ.

Για το τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας, που ταλανίζει την πόλη του Πειραιά, τονίστηκε ότι πρέπει να αναδειχτεί ακόμα περισσότερο, καθώς και οι αιτίες που το γεννούν. Η σύσκεψη κατέληξε στην πραγματοποίηση, από κοινού με το ΠΑΜΕ, εκδήλωσης για την ανεργία στο Πέραμα στις 24 Φλεβάρη. Επίσης η Συντονιστική αποφάσισε να ζητήσει συνάντηση με τα σωματεία των καπνεργοστασίων «Κεράνη» και «Παπαστράτου» για τις αρνητικές εξελίξεις που δρομολογούνται στα δύο εργοστάσια.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δικαιώνεται απόλυτα η επιλογή για τη συγκρότησή της(2008-09-02 00:00:00.0)
Τετράωρη στάση την Τρίτη 15 του Ιούλη(2003-07-05 00:00:00.0)
Οργανώνουν τα επόμενα αγωνιστικά βήματα(2002-09-05 00:00:00.0)
Ολες οι δυνάμεις για την επιτυχία της απεργίας τη Μεγάλη Τετάρτη(2002-04-25 00:00:00.0)
Διαμαρτυρία ενάντια στη δίωξη(2000-01-28 00:00:00.0)
"Διάλογος" και αγωνιστικός αντίλογος(1997-05-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ