Πέμπτη 4 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΝΔΙΑ
Φονικοί μουσώνες

Σφοδρές βροχοπτώσεις πλήττουν το δυτικό τμήμα της Ινδίας, που διέρχεται περίοδο μουσώνων οι οποίοι προκαλούν καταστροφές και θύματα. Η κατάρρευση μικρού φράγματος, στην παραθαλάσσια περιοχή Ρατνάγκιρι, σχεδόν 275 χιλιόμετρα νότια από τη Μουμπάι, προκάλεσε χείμαρρο που παρέσυρε δεκάδες σπίτια, ενώ αξιωματούχος της κυβέρνησης στο ομόσπονδο κρατίδιο Μαχαράστρα ανέφερε ότι βρέθηκαν 6 πνιγμένοι και 18 αγνοούνται ακόμα. Σύμφωνα με το ινδικό τηλεοπτικό δίκτυο NDTV, έχουν πλημμυρίσει 7 χωριά.

Οι βροχοπτώσεις αυτής της βδομάδας έχουν προκαλέσει παράλυση στη Μουμπάι, την οικονομική πρωτεύουσα της χώρας, αναστέλλοντας μεγάλο μέρος των σιδηροδρομικών και των αεροπορικών συνδέσεων της πόλης των 18 εκατομμυρίων κατοίκων. Ενώ ήδη 30 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε καταρρεύσεις σπιτιών.

Κάθε χρόνο την περίοδο των μουσώνων (Ιούνης - Σεπτέμβρης) η Ινδία δοκιμάζεται και θρηνεί ανθρώπους, καθώς κτίρια και άλλες δομές καταρρέουν ενώ έρχονται στο προσκήνιο οι τεράστιες ελλείψεις σε υποδομές, η ασυδοσία των κατασκευαστών που πολλές φορές δεν τηρούν τους κανονισμούς, η φτώχεια και η εξαθλίωση που βιώνουν τα λαϊκά στρώματα που διαμένουν σε ακατάλληλα σπίτια. Ολα αυτά σε μια ανερχόμενη καπιταλιστική δύναμη, την δεύτερη πολυπληθέστερη χώρα στον πλανήτη, με 1,3 δισ. ανθρώπους. Γι' αυτό και η συντριπτική πλειοψηφία των θυμάτων είναι φτωχοί εργαζόμενοι, αγρότες και μικρέμποροι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ