Σάββατο 13 Ιούλη 2019 - Κυριακή 14 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συγχαρητήρια μηνύματα Κομμουνιστικών Κομμάτων στο ΚΚΕ για τις εκλογές

Συγχαρητήρια μηνύματα από Κομμουνιστικά Κόμματα φτάνουν στην έδρα της ΚΕ για το αποτέλεσμα του ΚΚΕ στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές.

  • Το ΚΚ Βενεζουέλας, στο μήνυμα που υπογράφει εκ μέρους της ΚΕ του Κόμματος ο Γραμματέας της, Οσκαρ Φιγκέρα, σημειώνει: «Στέλνουμε τους αδελφικούς μας χαιρετισμούς και την αλληλεγγύη μας στον σύντροφο Δημήτρη Κουτσούμπα, Γενικό Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας (ΚΚΕ) και κατ' επέκταση στο σύνολο των μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, που ηγούνται από ταξικές θέσεις, με συνέπεια, στους αγώνες του ελληνικού λαού και της νεολαίας». Και προσθέτει πως «είμαστε πεπεισμένοι, όπως επιβεβαίωσε με τη δήλωσή του ο σύντροφος Δ. Κουτσούμπας, ότι: "Το ΚΚΕ με όλες του τις δυνάμεις, μέσα και έξω από τη Βουλή, θα αντιπαλέψει και τη νέα κυβέρνηση από τη σκοπιά μόνο των εργατικών - λαϊκών αναγκών, θα πρωτοστατήσει στην οργάνωση των αγώνων της εργατικής τάξης, των λαϊκών τμημάτων των μεσαίων στρωμάτων ενάντια στην ολομέτωπη επίθεση του κεφαλαίου, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, για να ανοίξει ο δρόμος για την πραγματική ανατροπή"». Επίσης στο μήνυμα εκφράζονται ευχαριστίες «για τη συντροφική αλληλεγγύη που έλαβε το ΚΚ Βενεζουέλας και ο λαός της Βενεζουέλας από το ΚΚΕ και την KNE, σε συνεπή εφαρμογή του προλεταριακού διεθνισμού, μπροστά στις ιμπεριαλιστικές επιθέσεις» και καταλήγει: «Με δύναμη σύντροφοι: Να συνεχίσουμε τις μάχες, να συγκεντρώσουμε δυνάμεις και να κερδίσουμε».
  • Το ΚΚ Ουκρανίας, με μήνυμα του Πιοτρ Σιμονιένκο, Α' Γραμματέα της ΚΕ, αναφέρει: «Συγχαίρει θερμά το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας για το αποτέλεσμα στις πρόσφατες κοινοβουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν στις πιο δύσκολες συνθήκες της αντιλαϊκής πολιτικής του κυβερνητικού κόμματος ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς, οι κομμουνιστές της Ουκρανίας, είμαστε βέβαιοι ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ελλάδας θα συνεχίσει να ενισχύει ενεργά και σταθερά το ρόλο του, με βάση τις ταξικές θέσεις στην κοινωνικοπολιτική ζωή της χώρας, στην επίτευξη νέων επιτυχιών στον αγώνα για τα συμφέροντα του εργαζόμενου λαού, για την περαιτέρω ενίσχυση του κύρους του στο διεθνές κομμουνιστικό και εργατικό κίνημα. Ευχόμαστε οι παραδοσιακές και φιλικές σχέσεις και η συνεργασία μεταξύ των δύο κομμάτων μας να ενισχυθούν και αναπτυχθούν, πάνω στις αρχές του Μαρξισμού - Λενινισμού και του προλεταριακού διεθνισμού, προς το συμφέρον των εργαζομένων των χωρών μας, στην πορεία προς την εδραίωση της ειρήνης, της συνεργασίας και ανάπτυξης στην περιοχή και στον κόσμο, της λαϊκής εξουσίας και του σοσιαλισμού!».
  • Ο Πρόεδρος της ΚΕ του ΚΚ Αζερμπαϊτζάν, Ραούφ Κουρμπάνοφ, στο μήνυμά του τονίζει: «Αγαπητοί σύντροφοι, επιτρέψτε μου, εξ ονόματος της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος, να συγχαρώ ειλικρινά όλους τους κομμουνιστές της Ελλάδας για τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών. Οι Κομμουνιστές του Αζερμπαϊτζάν παρακολουθούν πάντα προσεκτικά τις δραστηριότητές σας και δίνουν ιδιαίτερη σημασία στις φιλικές και ουσιαστικές σχέσεις μεταξύ των κομμάτων μας. Σας εύχομαι νέες επιτυχίες και νίκες στον αγώνα σας!».
  • Εκ μέρους του Πόλου για την Κομμουνιστική Αναγέννηση στη Γαλλία, ο Αϊμερίκ Μονβίγ αναφέρει: «Αγαπητοί σύντροφοι, επιτρέψτε μας να σας στείλουμε τα πιο ειλικρινή συγχαρητήρια για αυτή την εκλογική διαδικασία, στην οποία το ΚΚΕ επιβεβαιώνει την κινητοποίησή του και την αξιόπιστη εναλλακτική λύση στην κατάρρευση της σοσιαλδημοκρατίας».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ