Τετάρτη 17 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Συνέχεια κόντρας Τραμπ - Δημοκρατικών

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

«Δεν υπάρχει ίχνος ρατσισμού σε εμένα», υποστήριξε χτες το βράδυ ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, προσπαθώντας να αποκρούσει τις επικρίσεις που προκάλεσε η πρόσφατη προτροπή του σε τέσσερις βουλευτίνες των Δημοκρατικών με καταγωγή από το Πουέρτο Ρίκο, τη Σομαλία και την Παλαιστίνη να «επιστρέψουν» στις χώρες καταγωγής τους. Οι τέσσερις βουλευτίνες που βρέθηκαν στο στόχαστρό του, Αλεξάντρια Οκάσιο - Κορτέζ, Ιλχάν Ομάρ, Αϊάνα Πρέσλι και Ρασίντα Τλάιμπ, ανταπάντησαν πως δεν πρόκειται να σωπάσουν. Η Ομάρ από τη Σομαλία κατηγόρησε τον Τραμπ για απροκάλυπτη ρατσιστική επίθεση εναντίον τους, κατηγορώντας τον ότι προωθεί τις ιδέες «λευκών εθνικιστών».

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, η Επιτροπή Τραπεζών της αμερικανικής Γερουσίας υπέβαλε σε «ανάκριση» τον Ντέιβιντ Μάρκους, διευθυντικό στέλεχος του μέσου «κοινωνικής δικτύωσης» «Facebook», με αφορμή τα σχέδια να δημιουργήσουν μέχρι το 2020 το κρυπτονόμισμα «Libra», ώστε να το χρησιμοποιούν σε συναλλαγές οι 2,38 δισεκατομμύρια χρήστες της ιστοσελίδας. Μια τέτοια εξέλιξη προκαλεί αντιδράσεις στο τραπεζικό κατεστημένο, όχι μόνο στις ΗΠΑ αλλά και στην ΕΕ, καθώς μεσοπρόθεσμα θα μπορούσε να ανατρέψει την παντοδυναμία των κρατικών αρχών σε θέματα κυκλοφορίας και ελέγχου νομισμάτων παγκοσμίως.

Πάντως, ο Μάρκους, που ήταν πρόεδρος της «PayPal» από το 2012 έως το 2014, επιχείρησε να καθησυχάσει τις ανησυχίες μελών της Επιτροπής, διαβεβαιώνοντας ότι το «Facebook» δεν θα ξεκινήσει να προσφέρει το «Libra» έως ότου έχουν διευθετηθεί όλα τα ρυθμιστικά ζητήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ