Παρασκευή 19 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ
«Διαμαρτύρεται» για τα γυμνάσια ΗΠΑ - Νότιας Κορέας

ΠΙΟΝΓΙΑΝΓΚ - ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας δήλωσε προχτές ότι τα σχέδια της Ουάσιγκτον «να υπαναχωρήσει μονομερώς από τις δεσμεύσεις της» οδηγούν την Πιονγιάνγκ να επανεξετάσει και τις δικές της δεσμεύσεις όσον αφορά τις βαλλιστικές δοκιμές, αντιδρώντας στις κοινές ασκήσεις ΗΠΑ - Νότιας Κορέας που γίνονται κάθε χρόνο τον Αύγουστο και μέχρι στιγμής φαίνεται ότι θα διεξαχθούν κανονικά και φέτος.

Οπως μετέδωσε και το αμερικανικό πρακτορείο «Ρόιτερς», ο εκπρόσωπος του βορειοκορεατικού ΥΠΕΞ δήλωσε ότι «η μη συνέχιση των πυρηνικών μας δοκιμών και των δοκιμών ICBM και η αναστολή των κοινών στρατιωτικών ασκήσεων των ΗΠΑ (σ.σ. με τη Νότια Κορέα) αποτελούν δεσμεύσεις που έγιναν για τη βελτίωση των διμερών σχέσεων... Δεν αποτελούν ένα νομικό κείμενο που έχει καταγραφεί σε κάποιο χαρτί», αφήνοντας δηλαδή ανοιχτό το ενδεχόμενο για «αλλαγή» δεδομένων.

Επίσης, το κρατικό βορειοκορεατικό πρακτορείο KCNA χαρακτήρισε σε ανάλυσή του «πρόβα πολέμου» τα νέα γυμνάσια.

Σύμφωνα με τα ίδια ρεπορτάζ, το αμερικανικό ΥΠΕΞ αντέδρασε σχολιάζοντας ότι «θα προτιμούσαμε να μην προσπαθήσει κανείς να παρεμποδίσει, στη δική τους κυβέρνηση ή στη δική μας, τη δυνατότητα του Προέδρου Τραμπ και του Προέδρου Κιμ να σημειώσουν προόδους». Η εκπρόσωπός του, Μόργκαν Ορτέιγκους, δήλωσε ότι «αδημονούμε για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων» μεταξύ των δύο χωρών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ