Παρασκευή 19 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΡΙΑ
Διαψεύδουν οι Ρώσοι αποστολή ειδικών δυνάμεων στο Ιντλίμπ

ΜΟΣΧΑ - ΔΑΜΑΣΚΟΣ.--

Η Ρωσία διέψευσε χτες τις πληροφορίες πως έχει αναπτύξει ειδικές δυνάμεις του στρατού στη βορειοδυτική επαρχία Ιντλίμπ με φόντο τις πιέσεις δυτικών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων για την εκεί διατήρηση της δράσης τζιχαντιστών και άλλων αντικαθεστωτικών, ώστε να δικαιολογηθεί η συνέχιση των επεμβάσεων στην περιοχή.

«Οι ισχυρισμοί ότι ρωσικά "χερσαία στρατεύματα" και "ειδικές δυνάμεις" φέρονται να συμμετέχουν σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, που διαδίδονται από το βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων "Ρόιτερς", είναι ψευδείς. Δεν υπάρχουν ρωσικά "χερσαία στρατεύματα" στη Συρία και δεν έχουν υπάρξει ποτέ», αναφέρει χαρακτηριστικά ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Αμυνας.

Πέρα από τις πληροφορίες του πρακτορείου «Ρόιτερς» είχαν προηγηθεί δηλώσεις εκπροσώπων φιλοτουρκικών αντικαθεστωτικών δυνάμεων (π.χ. «Μέτωπο Εθνικής Απελευθέρωσης») πως «οι ρωσικές ειδικές δυνάμεις είναι πλέον παρούσες στο πεδίο της μάχης». Πρόβαλλαν μάλιστα ως αφορμή και την αδυναμία του συριακού στρατού να προελάσει στο βόρειο τμήμα της επαρχίας Χάμα, ώστε να καταλάβει τον στρατηγικό λόφο Χαμέιματ πριν από περίπου μια βδομάδα.

Γεγονός είναι, πάντως, πως η κλιμάκωση των συγκρούσεων στο Ιντλίμπ έχει προκαλέσει από τον Απρίλη τη μαζική φυγή πολλών χιλιάδων αμάχων προς τα σύνορα με την Τουρκία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ