Πέμπτη 25 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ, ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ
Καμία επιβάρυνση των εργαζομένων στην «Creta Farm» από τα σχέδια «εξυγίανσης»

Ανακοίνωση για τις εξελίξεις στην επιχείρηση

Σε οργάνωση της πάλης τους προκειμένου να εξασφαλίσουν τα δεδουλευμένα τους και να διευρύνουν τα εργασιακά τους δικαιώματα, μπροστά στις αρνητικές συνέπειες που θα έχει γι' αυτούς η διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ των μετόχων της επιχείρησης «Creta Farm ABEE» και των τραπεζών, καλεί τους εργαζόμενους της επιχείρησης η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών.

Οπως αναφέρει η Ομοσπονδία, «η "Creta Farm", παρά το υψηλό ποσοστό κέρδους (45%), την αύξηση των τζίρων, βρίσκεται στα πρόθυρα της οικονομικής κατάρρευσης. Η ευθύνη γι' αυτό ανήκει αποκλειστικά στους μεγαλομετόχους της και δεν περιορίζεται στην πρόσφατη μεταξύ τους πολεμική για τον έλεγχο της εταιρείας. Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται ότι αυτός που οδηγεί σε αδιέξοδα, καταχρεώνει, κλείνει εργοστάσια και επιχειρήσεις δεν είναι οι εργαζόμενοι και οι αγώνες τους, αλλά οι ανταγωνισμοί, η διαπάλη των επιχειρηματικών συμφερόντων στην προσπάθειά τους για την εξασφάλιση του μέγιστου κέρδους».

Σημειώνει ακόμη ότι οι εργαζόμενοι όλα αυτά τα χρόνια έδιναν τον καλύτερο εαυτό τους, ενώ στα χρόνια της κρίσης τούς επιβλήθηκαν αλλεπάλληλες μειώσεις μισθών για να εξασφαλιστεί η «βιωσιμότητα» της επιχείρησης και από τον δικό τους κόπο και ιδρώτα η «Creta Farm» απέκτησε ηγετική θέση στον συγκεκριμένο υποκλάδο.

«Η προσπάθεια χειραγώγησης και εφησυχασμού των εργαζομένων είναι σε πλήρη εξέλιξη από την εργοδοσία. Ακόμα και να βρεθεί προσωρινή λύση στο έτσι κι αλλιώς σοβαρό ζήτημα που έχει ανακύψει το τελευταίο διάστημα (χρηματοδότηση - ρευστότητα), οι μειώσεις μισθών, οι καθυστερήσεις στην μισθοδοσία, οι άσχημες εργασιακές σχέσεις και συνθήκες στην εργασία βρίσκονται έξω από την όποια συζήτηση, κι αυτό γιατί τα συμφέροντα των μετόχων βρίσκονται στην αντίπερα όχθη από αυτά των εργαζομένων. Εξαιτίας αυτής της κατάστασης οι εκατοντάδες εργαζόμενοι, χωρίς να έχουν καμιά απολύτως ευθύνη, αντιμετωπίζουν άμεσα τον κίνδυνο της εργασιακής αβεβαιότητας», υπογραμμίζει η Ομοσπονδία και αναδεικνύει την αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης, του κράτους και των εποπτικών του μηχανισμών, καθώς και των μεγαλομετόχων, να εξασφαλίσουν τη λειτουργία της επιχείρησης και τις θέσεις εργασίας όλων των εργαζομένων. Να εξασφαλίσουν τα δεδουλευμένα και όλα τα εργασιακά δικαιώματα.

«Το κόστος για το όποιο σχέδιο "εξυγίανσης" πρέπει να βαραίνει αποκλειστικά αυτούς που δημιούργησαν τη σημερινή κατάσταση και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ρίχνει βάρη στους εργαζόμενους.

Το όπλο των εργαζομένων για να υπερασπίσουν τα δικαιώματά τους και να τα διευρύνουν είναι η οργάνωση και η ενότητα στη βάση αποκλειστικά των δικών τους αναγκών και συμφερόντων. Σε αυτόν το δρόμο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Τροφίμων και Ποτών αλλά και οι δυνάμεις του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος θα βρίσκονται συνεχώς στο πλευρό σας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ