Πέμπτη 25 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στο πλευρό των εργαζομένων η Ομοσπονδία

Το εργοστάσιο στο Ρέθυμνο επισκέφτηκε ο πρόεδρος Μ. Καραντούσας

Στο εργοστάσιο της «Creta Farm» στο Ρέθυμνο βρέθηκε την περασμένη Τρίτη κλιμάκιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών, με επικεφαλής τον πρόεδρό της, Μανώλη Καραντούσα, ανοίγοντας συζήτηση με τους εργαζόμενους για τις πρόσφατες εξελίξεις στην επιχείρηση.

Η Ομοσπονδία χαιρετίζει την αποφασιστική και μαχητική στάση της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζομένων, που επέβαλαν τη συνάντηση αψηφώντας τους εκβιασμούς και τα τερτίπια της εργοδοσίας, η οποία απαγόρευσε την είσοδο στους συνδικαλιστές. «Η θέλησή τους να συζητήσουν με τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας και των ταξικών δυνάμεων ακύρωσε τα αισχρά σχέδια της εργοδοσίας, έγινε το πρώτο μεγάλο βήμα», σημειώνει η Ομοσπονδία.

Η συζήτηση που ακολούθησε - παρά τις αντίξοες συνθήκες μέσα στον καυτό ήλιο στο χώρο του πάρκινγκ - ήταν πλούσια, οι προβληματισμοί πολλοί, η δίψα των εργαζομένων να μάθουν για τα δικαιώματά τους και πώς θα τα υπερασπιστούν κυριάρχησε στην κουβέντα.

«Η πρόθεση των εργαζομένων να ανασυγκροτήσουν και να αλλάξουν τους συσχετισμούς στο επιχειρησιακό σωματείο, που είναι δημιούργημα της ίδιας της εργοδοσίας, ανοίγει το δρόμο για να απαλλαγούν από αυτούς που επέβαλαν τα προηγούμενα χρόνια μειώσεις μισθών και χειρότερες εργασιακές σχέσεις», σημειώνει η Ομοσπονδία και καλεί τους εργαζόμενους «να διώξουν μια ώρα αρχύτερα την εργοδοσία και τα τσιράκια της μέσα από το συλλογικό τους όργανο, να μαζικοποιήσουν το σωματείο τους μέσα από συλλογικές διαδικασίες, να προχωρήσουν και να αναδείξουν εκείνους τους συναδέλφους που αταλάντευτα θα υπερασπιστούν τα συμφέροντά τους.

Να γίνει το σωματείο το πραγματικό αποκούμπι τους. Να αξιοποιήσουν την τεράστια δύναμη που έχει ο συλλογικός αγώνας. Να βάλουν μπροστά τις δικές τους ανάγκες και όχι τα κέρδη του βιομήχανου. Να διεκδικήσουν αυξήσεις στους μισθούς και καλύτερες συνθήκες εργασίας μέσα από Συλλογική Σύμβαση Εργασίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ