Τρίτη 30 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΕ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Συνεχίζεται η εγκληματική πολιτική σε βάρος της υγείας των κατοίκων

Με αφορμή και τις τελευταίες παρεμβάσεις του περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κ. Αγοραστού, για το θέμα της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ, η ΤΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία αναδεικνύει ότι η τοξική πολιτική για την υγεία του λαού συνεχίζεται και με τη νέα κυβέρνηση.

Στην ανακοίνωση καταγγέλλονται οι συλλήψεις που έγιναν κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας ενάντια στην εκφόρτωση σκουπιδιών για καύση τους από την ΑΓΕΤ και στη συνέχεια επισημαίνεται: «Η πρόσφατη παρέμβαση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κ. Αγοραστού, κατά τη διαδικασία εκφόρτωσης RDF στην ΑΓΕΤ απέδειξε περίτρανα ότι σε καμία περίπτωση δεν στρέφεται ενάντια στην καρκινογόνα καύση σκουπιδιών από την εταιρεία. Οι έλεγχοι του φορτίου RDF στο λιμάνι του εργοστασίου, για την ποιότητα του υλικού και τον τρόπο εκφόρτωσης και μεταφοράς, για την τήρηση δήθεν των περιβαλλοντικών όρων της ΑΕΠΟ, όχι μόνο δεν αμφισβητούν την καρκινογόνα καύση, αλλά εμμέσως προωθούν τη λογική ότι αν αυτή γίνεται "σύννομα" τότε μπορεί να γίνει αποδεκτή».

Παράλληλα η ΤΕ Μαγνησίας τονίζει - με βάση και την αναφορά σε πρόσφατη ομιλία του υπουργού Κ. Χατζηδάκη για το θέμα - πως η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει την ίδια τοξική πολιτική ενάντια στην υγεία του λαού, με αυτή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, πολιτική που στηρίζουν τόσο η περιφερειακή όσο και η δημοτική αρχή Βόλου.

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται πως σήμερα «δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για καλλιέργεια αυταπατών ότι το κράτος ή η περιφερειακή και η δημοτική αρχή θέλουν να σταματήσουν το έγκλημα που συντελείται στην πόλη μας» και πως ο αγώνας που θα βάλει φρένο στο έγκλημα πρέπει να στηρίζεται «στα αιτήματα που βροντοφώναξαν οι λαϊκές οικογένειες, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι γυναίκες, οι νέοι και οι νέες, οι χιλιάδες Βολιώτες και Βολιώτισσες, στα μεγάλα συλλαλητήρια που έχουν γίνει στην πόλη: Οχι στην καύση σκουπιδιών και πετ κοκ στην ΑΓΕΤ - Σε καμιά περίπτωση να μην προχωρήσει η παραγωγή SRF/RDF στο Βόλο και στη Θεσσαλία - Να ανακληθούν και να ακυρωθούν οι περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις για τη μεταφορά και την καύση των σκουπιδιών και του τοξικού πετ κοκ».

«Σε αυτόν τον αγώνα, επιλέγοντας τις μορφές εκείνες που θα δίνουν συνέχεια και κλιμάκωση, δεν θα χρησιμοποιούνται για την καλλιέργεια του αποπροσανατολισμού, της απογοήτευσης, της απομαζικοποίησης - ιδιαίτερα μετά τα μεγαλειώδη συλλαλητήρια στην πόλη - το ΚΚΕ δίνει και θα δώσει όλες του τις δυνάμεις», καταλήγει η ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ