Σάββατο 24 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
Στο στόχαστρο οι λαοί
ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
Εκδήλωση για το πόλεμο στο Αφγανιστάν

Αύριο Κυριακή, 25 του Νοέμβρη, στις 6.30 το απόγευμα, στο Δημαρχείο Κερατσινίου (Ελ. Βενιζέλου και Μ. Ασίας), στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, η Επιτροπή Κατά του Πολέμου της πόλης, την οποία απαρτίζουν 37 μαζικοί φορείς, διοργανώνει εκδήλωση - συζήτηση και καλεί τους κατοίκους της περιοχής να πάρουν μέρος. Το θέμα, που έχει επιλεγεί, έχει τίτλο: «Ο πόλεμος του Αφγανιστάν στο σημερινό κόσμο της "παγκοσμιοποίησης". Προσχήματα - αιτίες, αλήθειες και ψέματα».

Σημαντικές, όμως αναμένεται να είναι και οι παρεμβάσεις των ομιλητών. Στη συγκεκριμένη εκδήλωση, θα μιλήσουν οι Γιώργος Ρούσσης, καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου, Θανάσης Παφίλης, εκτελεστικός γραμματέας του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης και γγ της ΕΕΔΥΕ και ο δημοσιογράφος Γιάννης Διακογιάννης, ο οποίος βρέθηκε για δυο ολόκληρους μήνες στην εμπόλεμη περιοχή.

Στόχος των διοργανωτών της συγκεκριμένης εκδήλωσης, είναι να αναδειχτούν οι πραγματικές αιτίες του πολέμου στο Αφγανιστάν. Παράλληλα, φιλοδοξούν μέσα από τέτοιες εκδηλώσεις και άλλες που θα ακολουθήσουν να συμβάλουν οι κάτοικοι της περιοχής, προκειμένου να δυναμώσει και να γίνει ακόμα πιο πλατύ το αντιπολεμικό μέτωπο της πατρίδας μας.

Η εκδήλωση θα κλείσει, με απαγγελία αντιπολεμικών ποιημάτων από τους ηθοποιούς Τίτο Βανδή και Ελένη Γερασιμίδου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ