Πέμπτη 15 Αυγούστου 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
EUROPA LEAGUE - 3ος ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ
Για το «όγδοο θαύμα» ο Αρης

Χωρίς πίεση η ΑΕΚ

Οι υποχρεώσεις των ελληνικών ομάδων για τον 3ο προκριματικό γύρο των ευρωπαϊκών ποδοσφαιρικών διοργανώσεων ολοκληρώνονται απόψε, με τον Αρη και την ΑΕΚ να αγωνίζονται εντός έδρας στις ρεβάνς με τις αντιπάλους τους στο Europa League. Οι δύο ελληνικές ομάδες πάντως βρίσκονται σε πολύ διαφορετικές θέσεις ως προς το στόχο της πρόκρισης στα πλέι οφ της διοργάνωσης.

Αρης: Εχει μπροστά του «βουνό», δεν παραιτείται

Ετσι όπως τα κατάφερε στη Νορβηγία, ο Αρης καλείται να πραγματοποιήσει μία από τις μεγαλύτερες ανατροπές στην ιστορία του και γενικά στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, προκειμένου να συνεχίσει στα πλέι οφ. Υποδέχεται τη Μόλντε (21.30 - Cosmote Sport 1) στο «Κλεάνθης Βικελίδης», στον επαναληπτικό του 3-0 υπέρ της νορβηγικής ομάδας και, όπως γίνεται αντιληπτό, θα πρέπει να σημειώσει τρομερές επιδόσεις και σε επίθεση και σε άμυνα, να βάλει όσο περισσότερα γκολ γίνεται αλλά και να μη δεχτεί.

Στις τάξεις των «κιτρινόμαυρων» της Θεσσαλονίκης επικρατεί πίστη για τη μεγάλη ανατροπή, καθώς είναι γενική η αίσθηση ότι το σκορ του πρώτου αγώνα δεν αποτυπώνει τον πραγματικό συσχετισμό δυνάμεων, ενώ πολλές ελπίδες εναποτίθενται και στον κόσμο της ομάδας, ο οποίος παρά τις ιδιαιτερότητες της εποχής αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά τις προσπάθειες των παικτών του Σάββα Παντελίδη. Ο τεχνικός του Αρη, όπως είναι φυσικό, προσανατολίζεται σε φουλ επιθετικογενές σχήμα, ενώ δεν έχει στη διάθεσή του τον τιμωρημένο Βέλεθ, ο οποίος αποβλήθηκε στον πρώτο αγώνα.

Αν το «έπος» γίνει πράξη, ο Αρης στα πλέι οφ θα αντιμετωπίσει κατά πάσα πιθανότητα τη σερβική Παρτιζάν Βελιγραδίου, η οποία έχει ήδη νικήσει 3-1 εκτός έδρας την τουρκική Μαλάτιασπορ στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τον 3ο γύρο και απόψε «σφραγίζει» την πρόκριση.

ΑΕΚ: Χωρίς κόσμο, αλλά με επαρκή «καβάτζα»

Λίγο νωρίτερα, η ΑΕΚ υποδέχεται στο άδειο λόγω τιμωρίας ΟΑΚΑ τη ρουμανική Ουνιβερσιτατέα Κραϊόβα (21.00 - Novasports 1) στη ρεβάνς του πρώτου αγώνα, ο οποίος βρήκε την «Ενωση» νικήτρια με 2-0. Το σκορ αυτό εκ των πραγμάτων φέρνει την ελληνική ομάδα σε πλεονεκτική θέση για την πρόκριση στα πλέι οφ, με «μαξιλάρι» ασφαλείας, και θα πρέπει να αυτοκτονήσει για να μείνει εκτός συνέχειας.

Ως είθισται σε τέτοιες περιπτώσεις, στις τάξεις της ομάδας γίνεται προσπάθεια να κρατηθούν χαμηλά οι τόνοι και να εξασφαλιστεί το δέον επίπεδο σοβαρότητας στην αντιμετώπιση του αγώνα, ώστε να μην προκληθεί για την ΑΕΚ πρόβλημα εκεί που δεν υπάρχει, να κυλήσει το ματς ομαλά και η ομάδα να «τσεκάρει» το εισιτήριο για τα πλέι οφ. Ο τεχνικός του «Δικεφάλου», Μιγκέλ Καρντόσο, υπολογίζει όλους τους παίκτες του πλην των Τσιγκρίνσκι και Κλωναρίδη, οι οποίοι ακόμα δεν έχουν ξεπεράσει τους τραυματισμούς τους.

Εφόσον ο αγώνας έχει αίσιο τέλος, στα πλέι οφ η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού για τον 3ο προκριματικό ανάμεσα στην Τραμπζονσπόρ και τη Σπάρτα Πράγας. Προβάδισμα πρόκρισης έχει η τουρκική ομάδα, η οποία στον πρώτο αγώνα απέσπασε ισοπαλία 2-2 στην Τσεχία και απόψε υποδέχεται τη Σπάρτα στον επαναληπτικό.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πρόκριση για τον ΠΑΟΚ, «αντίο» από τον Αρη (2023-08-18 00:00:00.0)
Παναθηναϊκός από τα παλιά, «βλέπει» πλέι οφ (2023-08-11 00:00:00.0)
Μέσω Φαλήρου το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό (2023-03-01 00:00:00.0)
Να το φέρει ...τούμπα (2022-02-24 00:00:00.0)
Μισή πρόκριση διά ποδός Λιβάγια (2019-08-09 00:00:00.0)
Nα αποφύγει τις παγίδες (2018-08-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ