Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ - ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Δεν προγραμματίζεται συνάντηση Πούτιν - Ζελένσκι

ΜΟΣΧΑ - ΚΙΕΒΟ.--

Να σημειωθεί πρόοδος στην εφαρμογή των συμφωνιών του Μινσκ ως προϋπόθεση για μια Σύνοδο Κορυφής των ηγετών του σχήματος της Νορμανδίας (Γαλλία, Γερμανία, Ρωσία, Ουκρανία) ζήτησε για ακόμη μια φορά ο Ρώσος ΥΠΕΞ, Σεργκέι Λαβρόφ, παραπέμποντας και στην προχτεσινή συνάντηση Πούτιν - Μακρόν στη νότια Γαλλία.

«Αυτές οι συμφωνίες υπονομεύτηκαν από το καθεστώς (του πρώην Ουκρανού Προέδρου) Ποροσένκο, αλλά τώρα η Ομάδα Επαφής φαίνεται ότι σημειώνει πρόοδο στην απόσυρση στρατιωτικών δυνάμεων στη Στάνιτσα Λουγκάνσκαγια», είπε ο Λαβρόφ.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε πως μέχρι στιγμής δεν έχει οριστεί συνάντηση του Ρώσου Προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, με τον Ουκρανό ομόλογό του, Βολοντιμίρ Ζελένσκι. Σχετικά με πιθανές διαπραγματεύσεις μεταξύ των δυο προέδρων, υπάρχουν «περισσότερες ερωτήσεις παρά απαντήσεις», είπε χαρακτηριστικά ο Πεσκόφ.

Πάντως, μια συνάντηση σε επίπεδο συμβούλων των Προέδρων προετοιμάζεται για το εγγύς μέλλον, ενώ τα παρασκηνιακά παζάρια είναι σε πλήρη εξέλιξη τους τελευταίους μήνες.

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι ένοπλες συγκρούσεις στην περιοχή του Ντονμπάς. Χτες η αυτοαποκαλούμενη «Λαϊκή Δημοκρατία» του Ντονέτσκ κάλεσε τη διεθνή κοινότητα «να παρέμβει άμεσα και να λάβει μέτρα για να σταματήσει την τρομοκρατία που εξαπολύουν τα ουκρανικά στρατεύματα στο Ντονμπάς». Νωρίτερα είχε ανακοινωθεί ότι ο στρατός του Κιέβου είχε ξεκινήσει μαζικά χτυπήματα στο Ντονέτσκ και τα προάστιά του. Μάλιστα η επίθεση, σημειώνεται, γίνεται προκλητικά μια μέρα πριν τη σημερινή (21 Αυγούστου) συνάντηση της Ομάδας Επαφής για την «ειρηνική» διευθέτηση της σύγκρουσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ