Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ
Διάλυση Βουλής και προκήρυξη εκλογών

ΠΡΙΣΤΙΝΑ.--

Ανοίγει ο δρόμος για πρόωρες βουλευτικές εκλογές στο Κοσσυφοπέδιο έπειτα από την απόφαση 89 βουλευτών, σε σύνολο 120, να προχωρήσουν στη διάλυση της Βουλής.

Οι κάλπες θα στηθούν το φθινόπωρο στο ΝΑΤΟικό προτεκτοράτο με φόντο τις έντονες αντιπαραθέσεις και τους ανταγωνισμούς ΗΠΑ - ΕΕ και Ρωσίας στα Δυτικά Βαλκάνια αλλά και την κινητικότητα που αναπτύσσεται στο παρασκήνιο εδώ και πολλούς μήνες με στόχο την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας.

Αφορμή έδωσε το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις του Προέδρου του Κοσσυφοπεδίου, Χασίμ Θάτσι, με πολιτικούς αρχηγούς για τη συγκρότηση νέας κυβέρνησης, έπειτα από την προσχηματική παραίτηση, τον περασμένο Ιούλη, του πρωθυπουργού, Ράμους Χαραντινάι, ο οποίος κατηγορείται από τους Σέρβους για εγκλήματα πολέμου. Ο Χαραντινάι μετέβη εκείνο το διάστημα στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης προκειμένου να ακούσει τις ερωτήσεις εισαγγελέων δικαστηρίου που εξετάζει, υποτίθεται, τα εγκλήματα του ΟΥΤΣΕΚΑ στο Κοσσυφοπέδιο, πριν και μετά τη ΝΑΤΟική επίθεση του 1999, κατά της τότε ΟΔ Γιουγκοσλαβίας.

Η ημερομηνία των εκλογών αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ