Τρίτη 27 Αυγούστου 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ - ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΦΗΒΩΝ/ΝΕΑΝΙΔΩΝ
Χρυσή... τορπίλη ο Παπαστάμος

Την κυριαρχία του στο αγώνισμα των 400 μ. Μεικτής Ατομικής πιστοποίησε ο νεαρός Απόστολος Παπαστάμος, που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης εφήβων - νεανίδων της Βουδαπέστης. Ο αθλητής του ΝΟ Χανίων δεν άφησε κανένα περιθώριο, καθώς ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου, πετυχαίνοντας και νέο παγκόσμιο ρεκόρ εφήβων, με επίδοση 4.11.93. Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Ρώσος Ιλια Μπορόντιν (2ος) με 4.12.95 και ο Γάλλος Λεόν Μαρσάντ (3ος) με 4.16.37.

Αυτό ήταν το δεύτερο μετάλλιο του Ελληνα κολυμβητή στη διοργάνωση καθώς είχε προηγηθεί το χάλκινο μετάλλιο στα 200 μ. μεικτή ατομική. Σημειώνεται πως ο Ελληνας κολυμβητής κατέχει τους τίτλους στα συγκεκριμένα αγωνίσματα σε ευρωπαϊκό επίπεδο αποδεικνύοντας την κυριαρχία του αλλά και το ταλέντο που δημιουργεί υψηλές προσδοκίες για την ελληνική κολύμβηση.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Τάσος Παπαδόπουλος, αμέσως μετά το χρυσό μετάλλιο και την κατάρριψη του ρεκόρ, δήλωσε: «Είμαστε πολύ συγκινημένοι με αυτό που πέτυχε ο Απόστολος σήμερα. Δεν υπάρχουν πολλά λόγια για να περιγράψει κανείς το κατόρθωμά του. Εσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ και ο χρόνος αυτός μπορεί εύκολα να του δώσει μία θέση στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων».

Η ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ συγχαίρει τους Χανιώτες αθλητές Κωνσταντίνο Λιβανό, δυο φορές παγκόσμιο πρωταθλητή στην ποδηλασία, και Απόστολο Παπαστάμο, παγκόσμιο πρωταθλητή στην κολύμβηση, μέλη των ομάδων «Τάλως» και Ναυτικός Ομιλος Χανίων αντίστοιχα, καθώς επίσης και τους προπονητές τους, Μαρεντάκη Παναγιώτη και Τζιλιβάκη Κωνσταντίνο, για την ολόπλευρη στήριξη που δίνουν στους νεαρούς πρωταθλητές, αλλά και τις οικογένειές τους και τις ομάδες τους. Στη σχετική ανακοίνωσή της, η ΤΕ Χανίων του Κόμματος σημειώνει ακόμα:

«Η επιτυχία γίνεται ακόμα μεγαλύτερη γιατί οι εγκαταστάσεις στο νομό μας είναι ελάχιστες έως ανύπαρκτες. Για παράδειγμα, στην ποδηλασία οι προπονητές και οι αθλητές προπονούνται καθημερινά στο λιοπύρι και στη βροχή διακινδυνεύοντας τη σωματική τους ακεραιότητα. Εχουμε την πρωτοτυπία να έχουμε παγκόσμιο πρωταθλητή ποδηλασίας πίστας χωρίς να υπάρχει πίστα! Και την ίδια στιγμή να παραμένει γιαπί το ποδηλατοδρόμιο στα Καθιανά από το 2003. Αντίστοιχα και με το μοναδικό κλειστό κολυμβητήριο στο Πολυτεχνείο, που δεν έχει παραδοθεί και καταρρέει από το 2003, αλλά και με το ανοιχτό κολυμβητήριο να έχει σοβαρά προβλήματα λειτουργικότητας.

Καλούμε τους αθλητές να συνεχίσουν με το ίδιο πείσμα και να πετύχουν περισσότερες διακρίσεις, ο αθλητισμός είναι "στίβος" σφυρηλάτησης υγιών χαρακτήρων που προφυλάσσει από πολλές κακοτοπιές.

Καλούμε γονείς και αθλητές να διεκδικήσουν σύγχρονες δημόσιες - δωρεάν αθλητικές εγκαταστάσεις στο νομό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ