Τρίτη 27 Αυγούστου 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
2οι ΠΑΡΑΚΤΙΟΙ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ - ΠΑΤΡΑ
Ανοιξε η αυλαία της διοργάνωσης

Θολό τοπίο όσον αφορά τα οφέλη για τον λαό της περιοχής

Ο δήμαρχος Πάτρας Κώστας Πελετίδης στην τελετή έναρξης των αγώνων
Ο δήμαρχος Πάτρας Κώστας Πελετίδης στην τελετή έναρξης των αγώνων
Mε τα οφέλη από τη διοργάνωση για τους εργαζομένους και τα λαϊκά στρώματα της περιοχής στον τομέα του αθλητισμού να προβλέπονται σχεδόν μηδαμινά, έγινε στην Πάτρα η τελετή έναρξης των φετινών 2ων Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων.

Στη διοργάνωση, που θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Αυγούστου, συμμετέχουν 26 χώρες από τη Μεσόγειο και περιλαμβάνεται η διεξαγωγή 11 αθλημάτων κυρίως του υγρού στοιχείου. Πρόκειται για μια νεοσύστατη διοργάνωση, που άρχισε το 2015 στην Πεσκάρα της Ιταλίας, και τέσσερα χρόνια μετά επιλέχθηκε ως διοργανώτρια η αχαϊκή πρωτεύουσα.

Ωστόσο, όπως συνέβη και με άλλες αντίστοιχες διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις στη χώρα μας στο παρελθόν, και στην περίπτωση των αγώνων της Πάτρας, η επόμενη μέρα, που αφορά την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων που δημιουργήθηκαν για την άθληση και την ψυχαγωγία του λαού της περιοχής, κάθε άλλο παρά αισιόδοξα μηνύματα μπορεί να εκφέρει. Ειδικά για το θέμα αυτό σημειώνεται πως πρόσφατα ο δήμαρχος Πάτρας Κώστας Πελετίδης, με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Κυρ. Μητσοτάκη, έθιξε το θέμα του ανύπαρκτου σχεδιασμού για τη μελλοντική αξιοποίηση των εγκαταστάσεων προς όφελος των κατοίκων της περιοχής. Εξαιτίας αυτού ο δήμος Πάτρας αποφάσισε να αποσύρει τον εκπρόσωπό του από την Οργανωτική Επιτροπή των Αγώνων, αλλά και να μην έχει επίσημη παρουσία στις εθιμοτυπικές εκδηλώσεις. Στην τελετή έναρξης ο Κώστας Πελετίδης, συνεπής στην απόφασή του να μην πάρει μέρος στις επίσημες, εθιμοτυπικές τελετές, παρακολούθησε την τελετή έναρξης μαζί με τους Πατρινούς πολίτες. Ο δήμαρχος συνοδευόταν από δημοτικούς και διαμερισματικούς συμβούλους.

Η τελετή έναρξης πραγματοποιήθηκε στο κεντρικό γήπεδο της διοργάνωσης στην εγκατάσταση «Αρτεμις». Στο καλλιτεχνικό μέρος συμμετείχαν περισσότεροι από 35 καλλιτέχνες (τραγουδιστές, μουσικοί, χορευτές, ακροβάτες κ.ο.κ.) και στο επίκεντρο ήταν η σχέση της πόλης και της διοργάνωσης με το νερό και την άμμο, που αποτελούν τα κυρίαρχα στοιχεία των Αγώνων, καθώς και εικόνες από τη Μεσόγειο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ