Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δεκάδες μέτωπα πυρκαγιών σε όλη τη χώρα

Από την πυρκαγιά στον Υμηττό

Eurokinissi

Από την πυρκαγιά στον Υμηττό
Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής προκάλεσαν δεκάδες πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν χτες Τετάρτη σε πολλές περιοχές της χώρας. Βασικά μέτωπα ήταν στους Δελφούς και στην Αττική, όπου μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα εκδηλώθηκαν τρεις πυρκαγιές σε Υμηττό, Τουρκοβούνια και Λούτσα. Συνολικά, το τελευταίο 24ωρο η Πυροσβεστική αντιμετώπισε 186 δασικές και αστικές πυρκαγιές.

Ομαλά εξελισσόταν χτες το απόγευμα η επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς που ξέσπασε στους Δελφούς το μεσημέρι, με τους πυροσβέστες να έχουν οριοθετήσει τη φωτιά, ενώ σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής δεν υπήρχε κίνδυνος για τον αρχαιολογικό χώρο ή για κατοικίες. Στο σημείο είχε σπεύσει ισχυρή πυροσβεστική δύναμη. Μάλιστα, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής αναπτύσσονταν έτσι ώστε να προστατέψουν τον αρχαιολογικό χώρο και βεβαίως να μην επιτρέψουν στο πύρινο μέτωπο να κατευθυνθεί προς το χωριό των Δελφών. Αμεσα κινητοποιήθηκαν και επιχειρούσαν 39 πυροσβέστες με 13 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων, 2 αεροσκάφη PZL, 4 «Καναντέρ» και 1 ελικόπτερο. Από την αστυνομία διακόπηκε η κυκλοφορία στο δρόμο Δελφών - Ιτέας. Η φωτιά έκαιγε πουρνάρια και χαμηλή βλάστηση ενώ ισχυροί άνεμοι έπνεαν στην περιοχή.

Σε ύφεση επίσης βρισκόταν χτες το απόγευμα η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι σε χαμηλή βλάστηση στην Αρτέμιδα (Λούτσα). Στην περιοχή επιχειρούσαν 8 οχήματα με 27 πυροσβέστες και 5 οχήματα του Μηχανοκίνητου Ειδικού Τμήματος Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ). Από αέρος το έργο της κατάσβεσης συνέδραμαν δύο ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη τύπου «Καναντέρ». Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, σημειώθηκαν υλικές ζημιές σε μία κατοικία. Λόγω της πυρκαγιάς από την Τροχαία διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Κιάφας από το ύψος της Πρεσβύτερου Μάρκου έως την Αγίας Κυριακής.

Από την Αρτέμιδα

Eurokinissi

Από την Αρτέμιδα
Επιπρόσθετα, χτες, τέθηκαν υπό έλεγχο οι φωτιές σε Υμηττό και Τουρκοβούνια που ξέσπασαν σχεδόν ταυτόχρονα. Η πρώτη ξέσπασε το μεσημέρι στον Λόφο Γρανικού στο Βύρωνα, πίσω από το Θέατρο Βράχων. Η φωτιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση κοντά στην οδό Γρανικού, κοντά σε κατοικημένη περιοχή. Στο σημείο έσπευσαν 15 οχήματα με 32 πυροσβέστες, ένα ελικόπτερο και εθελοντικές ομάδες. Λόγω της πυρκαγιάς, έκλεισαν προσωρινά για την κυκλοφορία των οχημάτων η οδός Καραολή και Δημητρίου από τη Φορμίωνος και η οδός Γρανικού από τη λεωφ. Καρέα. Η δεύτερη πυρκαγιά, στο Γαλάτσι, ξέσπασε κοντά στον οικισμό Παπανδρέου στη θέση Λατομείο, δίχως να απειλεί άμεσα κατοικημένη περιοχή. Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, κατορθώνοντας να θέσουν άμεσα τη φωτιά υπό έλεγχο.

Σε σχετική ανακοίνωση ο δήμος Καισαριανής αναφέρει ότι στο σημείο άμεσα έσπευσαν σε βοήθεια ο δήμος Καισαριανής με την υδροφόρα του δήμου και το προσωπικό επιφυλακής, η Εθελοντική Δασοπροστασία του δήμου Καισαριανής με 3 οχήματα και τα πληρώματά τους. Καθ' όλη την προσπάθεια κατάσβεσης στο χώρο της φωτιάς παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Ηλίας Σταμέλος και οι αντιδήμαρχοι Γ. Περρής και Κ. Γεωργοπούλου.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε και η πυρκαγιά που ξέσπασε χτες το πρωί κοντά στην Εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας στο ύψος της γέφυρας της Λυκόβρυσης. Η φωτιά έκαψε ξερά χόρτα και χαμηλή βλάστηση. Αμεσα κινητοποιήθηκαν 20 πυροσβέστες με 8 οχήματα, 6 οχήματα ΜΕΤΠΕ με 12 πυροσβέστες, 1 ελικόπτερο.

Υμηττός

INTIME NEWS

Υμηττός
Επίσης, φωτιές σε δάση ξέσπασαν στην περιοχή Αρριανών Ροδόπης, όπου επιχειρούσαν 13 πυροσβέστες με 6 οχήματα και στην περιοχή Δίλοφο Αγιάς στα Φάρσαλα Λαρίσης. Κινητοποιήθηκαν 30 πυροσβέστες, 6 οχήματα, 2 πεζοπόρα τμήματα και 2 «Πετζετέλ». Ακόμη, στην περιοχή Κατάφυτο στο Κάτω Νευροκόπι Δράμας. Επιτόπου επιχειρούσαν 38 πυροσβέστες, 12 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 1 ελικόπτερο και 1 «Πετζετέλ».

Τέλος, ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Σχινιά - Μαραθώνα, Υμηττού και ΝΑ Αττικής, με σχετική ανακοίνωση ενημερώνει ότι σήμερα Πέμπτη, λόγω αυξημένου κινδύνου πυρκαγιάς, βαθμού επικινδυνότητας 4 (πολύ υψηλός κίνδυνος), εφαρμόζεται το μέτρο της προληπτικής απαγόρευσης κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων εντός του πευκοδάσους και της παραλίας του Εθνικού Πάρκου, του Εθνικού Δρυμού Σουνίου και του ορεινού όγκου του Υμηττού. Η απαγόρευση έχει ισχύ από τις 7 το πρωί σήμερα 29 Αυγούστου έως τις 7 το πρωί αύριο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέες πυρκαγιές σε πολλές περιοχές (2023-07-15 00:00:00.0)
Φωτιές σε πολλές περιοχές (2021-06-09 00:00:00.0)
Πυρκαγιές σε Κόρινθο και Αχαΐα (2020-09-15 00:00:00.0)
Πυρκαγιές σε Φυλή και Ασπρόπυργο (2020-07-31 00:00:00.0)
Δεκάδες πύρινα μέτωπα σε όλη τη χώρα (2019-08-13 00:00:00.0)
Πυρκαγιές (2017-09-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ