Πέμπτη 5 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΜΟΥ
Διατηρούν τα κολαστήρια

INTIME NEWS

Ανακοίνωση εξέδωσε το Εργατικό Κέντρο Σάμου με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στο Προσφυγικό - Μεταναστευτικό. Σε αυτήν επισημαίνει:

«Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει στο δρόμο που χάραξε ο ΣΥΡΙΖΑ, την πολιτική του εγκλωβισμού προσφύγων - μεταναστών στα νησιά, τη διατήρηση των κολαστηρίων των hot spots, εντείνοντας την καταστολή πατώντας στην εκρηκτική κατάσταση που δημιουργείται και από την αύξηση των προσφυγικών ροών, είτε με την παρουσία Ζέπελιν, είτε με τις τελευταίες αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ.

Κορόιδεψε προεκλογικά τον Σαμιακό λαό. Τόσο η ίδια όσο και οι εκλεγμένες περιφερειακές και δημοτικές αρχές του τόπου αποδέχονται τη μονιμοποίηση του διπλού εγκλωβισμού στο νησί μας, τη δημιουργία νέου hot spot στο νησί, αρκεί να μην είναι στην πόλη της Σάμου, ακολουθώντας τη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας που οδηγεί στον εγκλωβισμό και τις αποφάσεις της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ!

Οι λίγες μετακινήσεις αυτών των ημερών προς την ηπειρωτική Ελλάδα είναι σταγόνα στον ωκεανό και αποδεικνύουν ότι μόνο ο οριστικός απεγκλωβισμός και όχι η λεγόμενη "αποσυμφόρηση" θα λύσει το πρόβλημα!

Οι αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ αυξάνουν την καταστολή, πολύ περισσότερο με την κατάργηση του β' βαθμού εξέτασης του ασύλου, αφού θα αυξήσουν τις απελάσεις, αφήνοντας αυτούς τους ανθρώπους έρμαια της τύχης με κίνδυνο το θάνατό τους. Ταυτόχρονα μεγαλώνουν την εμπλοκή του ΝΑΤΟ και της Frontex στο Αιγαίο, με συνέπεια τη μεγαλύτερη συμμετοχή της χώρας στη δίνη των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών στην περιοχή, με σοβαρό κίνδυνο για τον ελληνικό λαό και τους λαούς της περιοχής.

Ο Σαμιακός λαός έχει πείρα και μπορεί να βγάλει συμπεράσματα. Τον καλούμε να μην ξεγελαστεί, να μην υποχωρήσει από τις διεκδικήσεις που από κοινού είχαμε όλο το προηγούμενο διάστημα και να γυρίσει την πλάτη σε όσους τον κορόιδεψαν. Να εκφράσει με κάθε τρόπο αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες, στα θύματα του πολέμου και της οικονομικής φτώχειας.

Συνεχίζουμε τον αγώνα και απαιτούμε:

  • Να κλείσει ΤΩΡΑ το hot spot στη Σάμο και σε όλα τα νησιά του Αιγαίου. Να μη δημιουργηθεί κανένα νέο πουθενά.
  • Απεγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών από το νησί και τη χώρα.
  • Μεταφορά τους στην ηπειρωτική Ελλάδα σε κέντρα με ανθρώπινες συνθήκες και από εκεί άμεσα με τα κατάλληλα ταξιδιωτικά έγγραφα να μεταβαίνουν σε όποια χώρα επιθυμούν.
  • Οχι στην κατάργηση του β' βαθμού εξέτασης ασύλου».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ