Πέμπτη 5 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΕΝ
Ολα για τους «επενδυτές»

Συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο του αγωγού ΤΑP, L. Schieppati, και άλλα μέλη της διοίκησής του είχε χτες ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κ. Χατζηδάκης, επισήμως για να ενημερωθεί για την πορεία κατασκευής του, που αναμένεται να ολοκληρωθεί το επόμενο διάστημα. Η διοίκηση του TAP έθεσε στον υπουργό τις νέες απαιτήσεις της, για παρεμβάσεις «για την αντιμετώπιση ρυθμιστικών και τεχνικών ζητημάτων προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του αγωγού».

Με τη σειρά του, ο υπουργός, θυμίζοντας το πώς ο αγωγός «κουμπώνει» με τα σχέδια ΗΠΑ και ΕΕ για «απεξάρτηση» από το ρωσικό φυσικό αέριο αλλά και τους στόχους της αστικής τάξης για τη μετατροπή της χώρας σε κόμβο Ενέργειας προς την ΕΕ, μίλησε για «έργο γεωστρατηγικής σημασίας για την Ελλάδα, που την μετατρέπει σε κρίσιμο ενεργειακό κόμβο στην ευρύτερη περιοχή», σημειώνοντας ότι «συμβάλλει στους στόχους της χώρας μας και της Ευρωπαϊκής Ενωσης για τη διαφοροποίηση των ενεργειακών πηγών και την απανθρακοποίηση της οικονομίας». Πρόσθεσε ακόμη πως «είναι ταυτόχρονα μια από τις μεγαλύτερες ξένες επενδύσεις, ύψους 1,5 δισ. ευρώ, που δημιουργεί ανάπτυξη και θέσεις εργασίας», κρύβοντας βέβαια ότι, όπως αποδεικνύεται και σ' αυτήν την περίπτωση, οι θέσεις αυτές είναι προσωρινές και με βάση το άθλιο αντεργατικό πλαίσιο.

  • Στο μεταξύ, με «fast track» διαδικασίες, το υπουργείο υπέγραψε χτες τις άδειες για την επέκταση του εργοστασίου της «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές, μετά και τη σχετική απόφαση του ΣτΕ που δημοσιεύτηκε την περασμένη Δευτέρα, με την οποία το Συμβούλιο έκανε δεκτές τις αιτήσεις ακύρωσης της εταιρείας εναντίον της προηγούμενης σχετικής απόφασης του ΥΠΕΝ, επί ΣΥΡΙΖΑ. Οι άδειες αφορούν την εγκατάσταση ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού και βοηθητικών υποδομών στο εργοστάσιο εμπλουτισμού στην περιοχή.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ