Πέμπτη 5 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΗΜΝΟΣ
Τα σοβαρά λαϊκά προβλήματα στην Υγεία ανέδειξε περιοδεία του ΚΚΕ

Από την επίσκεψη στο Νοσοκομείο Λήμνου
Από την επίσκεψη στο Νοσοκομείο Λήμνου
Στο Νοσοκομείο της Λήμνου όπως και στο Ειρηνοδικείο του νησιού περιόδευσε τη Δευτέρα 2/9 κλιμάκιο της Τομεακής Επιτροπής Λήμνου του ΚΚΕ, με επικεφαλής την βουλευτή του Κόμματος Μαρία Κομνηνάκα.

Στα πλαίσια της επίσκεψης στο Νοσοκομείο του νησιού, όπου το κλιμάκιο μίλησε με εργαζόμενους και με εκπροσώπους του Σωματείου καθώς και της Ενωσης Ιατρών του Νοσοκομείου, αναδείχτηκε για άλλη μια φορά το σοβαρό πρόβλημα της έλλειψης μόνιμων γιατρών, αλλά και το διαφαινόμενο πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού του νοσοκομείου, αφού σε λίγους μήνες λήγουν οι συμβάσεις των εργαζομένων με σύμβαση στον ΟΑΕΔ και άλλων ελαστικών σχέσεων εργασίας. Επιπλέον, από την πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων επισημάνθηκε ξανά η επικίνδυνη διάβρωση του τοιχίου στο πίσω μέρος του αύλειου χώρου του νοσοκομείου, που εγκυμονεί κινδύνους για ατύχημα σε περίπτωση κατάρρευσής του.

Το κλιμάκιο του Κόμματος ανέδειξε ότι τα προβλήματα αυτά είναι αποτέλεσμα της δραματικής μείωσης της κρατικής χρηματοδότησης του νοσοκομείου (όπως και όλων των νοσοκομείων της χώρας), στο πλαίσιο της πολιτικής των κυβερνήσεων ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ. Συνδέονται με την εμπορευματοποίηση της δημόσιας Υγείας και της λειτουργίας των νοσοκομείων με επιχειρηματικά κριτήρια, όπου θα συγκεντρώνουν «ίδια» έσοδα και χρηματοδότηση από το ήδη πενιχρό εισόδημα των εργαζομένων. Ειδικά για το Νοσοκομείο της Λήμνου, τα στοιχεία σε ό,τι αφορά την κρατική χρηματοδότηση της τελευταίας δεκαετίας είναι αποκαλυπτικά: Από 2.917.738 ευρώ το 2009, η κρατική χρηματοδότηση έπεσε στα 1.373.934 ευρώ το 2019!

Η Μ. Κομνηνάκα σημείωσε ότι το ΚΚΕ στήριξε και στηρίζει τα αιτήματα των σωματείων και φορέων του νησιού σε ό,τι αφορά το νοσοκομείο, τόσο μέσα στη Βουλή με παρεμβάσεις των βουλευτών του ΚΚΕ, όσο και έξω από τη Βουλή, και κάλεσε τους εργαζόμενους σε συνέχιση των κινητοποιήσεων μαζί με όλους τους κατοίκους του νησιού, για την πλήρη στελέχωση του νοσοκομείου με μόνιμο ιατρικό και λοιπό προσωπικό, για δημόσια και δωρεάν Υγεία.

Νωρίτερα το κλιμάκιο του Κόμματος επισκέφτηκε το Ειρηνοδικείο του νησιού, όπου και συνομίλησε με υπαλλήλους και με δικηγόρους του νησιού. Από τις συζητήσεις αναδείχτηκαν τα αιτήματα στελέχωσής του με επιπλέον μόνιμο προσωπικό, όπως και αυτό της ίδρυσης Πρωτοδικείου στη Λήμνο. Η Μ. Κομνηνάκα είπε ότι το ΚΚΕ στηρίζει τα παραπάνω αιτήματα, ενώ σε ό,τι αφορά την ίδρυση Πρωτοδικείου στη Λήμνο, τόνισε ότι πρέπει να συνοδεύεται με την κατάλληλη και απαραίτητη κτιριακή υποδομή, καθώς και με το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ