Πέμπτη 12 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕ - ΤΟΥΡΚΙΑ
Νέες διαβουλεύσεις με «γεμάτη» ατζέντα

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.--

Νέος γύρος ευρωτουρκικών διαβουλεύσεων πραγματοποιείται αύριο στις Βρυξέλλες, όπως ανακοίνωσε το τουρκικό ΥΠΕΞ, με την ατζέντα γεμάτη κρίσιμα θέματα που αλληλεπιδρούν με τα σύνθετα παζάρια σε Συριακό, Κυπριακό, Ενεργειακό και Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

«Οι εξελίξεις στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, η χρηματοπιστωτική συνεργασία, που αφορά και τους προ-ενταξιακούς πόρους, η διαδικασία κατάργησης της βίζα, η επικαιροποίηση της συμφωνίας για την Τελωνειακή Ενωση, όπως και σημαντικοί τομείς στη συνεργασία της Τουρκίας με την ΕΕ, όπως η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, η μετανάστευση, η ασφάλεια και η άμυνα» περιλαμβάνονται στα «θέματα που θα συζητηθούν».

Επικεφαλής της τουρκικής αντιπροσωπείας θα είναι ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Φαρούκ Καϊμακτσί και της ευρωπαϊκής ο γενικός διευθυντής του τμήματος διεύρυνσης της Κομισιόν Κρίστιαν Ντάνιελσον.

Να σημειωθεί ότι τα θέματα αυτά απασχόλησαν και τις επαφές που είχε ο Καϊμακτσί στο Βερολίνο την περασμένη Δευτέρα, στο πλαίσιο των «πολιτικών διαβουλεύσεων» ανάμεσα στα ΥΠΕΞ Τουρκίας - Γερμανίας. Σε δηλώσεις του, ο Καϊμακτσί ξεχώρισε το Μεταναστευτικό ως κρίσιμο ζήτημα για την πορεία των ευρωτουρκικών σχέσεων και είπε ότι το επόμενο διάστημα δεν αποκλείεται μια επίσκεψη Μέρκελ στην Αγκυρα, συνδέοντάς την με την πιθανότητα επαναδιαπραγμάτευσης της Συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας του 2016 για το Μεταναστευτικό, αλλά και με την περαιτέρω ενίσχυση των γερμανοτουρκικών σχέσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ