Τετάρτη 28 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΕΕ
Διεκδικούν ένα καλύτερο σχολείο

Το Συντονιστικό Αγώνα ΤΕΕ Αθήνας καλεί σε συγκέντρωση αύριο στις 12 το μεσημέρι, στα Προπύλαια και πορεία προς το υπουργείο Παιδείας

Την απαίτησή τους για ένα καλύτερο σχολείο θα διαδηλώσουν αύριο Πέμπτη οι μαθητές των ΤΕΕ, οι οποίοι θα συναντηθούν στα Προπύλαια στις 12 το μεσημέρι και στη συνέχεια θα πορευτούν προς το υπουργείο Παιδείας. Την απόφαση της κινητοποίησης πήρε σε συνεδρίαση το Συντονιστικό Αγώνα ΤΕΕ Αθήνας, το οποίο καλεί επίσης να συμμετέχουν οι συμμαθητές τους από τα ΤΕΕ, οι γονείς καθώς και οι καθηγητές τους.

Ηδη, απόφαση για συμμετοχή στην κινητοποίηση έχουν πάρει αρκετά ΤΕΕ καθώς και ΕΛ με αποφάσεις τμημάτων, αλλά και Γενικών Συνελεύσεων (όπως 3ο και 5ο ΤΕΕ Σιβιτανιδείου, ΤΕΕ Υμηττού (Παπαστράτειου), ΕΛ Ανάληψης, 1ο και 3ο ΕΛ Ν. Ιωνίας).

«Μας θέλουν χωρίς μέλλον. Δε θα τους αφήσουμε, δε θα "συνηθίσουμε" στα "αποφάγια" που μας πέταξαν. Θέλουμε όλα όσα μας ανήκουν: μόρφωση, επαγγελματική εκπαίδευση, δουλιά για όλους και με δικαιώματα, ασφάλιση, ειρήνη, ανεξαρτησία», τονίζει στην απόφαση το Συντονιστικό Αγώνα ΤΕΕ Αθήνας. Δηλώνει επίσης, ότι «αγωνιζόμαστε με όλους τους νέους της ηλικίας μας, είτε πήζουν στα Ενιαία, είτε τους κοροϊδεύουν στα ΤΕΕ, είτε τους στύβουν στη δουλιά, είτε τους "τα παίρνουν" σε ιδιωτικά ΤΕΕ, ΙΕΚ, ΚΕΚ και δε συμμαζεύεται, με τους καθηγητές και τους γονείς μας, με τους φοιτητές και σπουδαστές, με τους εργαζόμενους, με όλο το λαό».

Οι μαθητές απαιτούν ενιαίο 12χρονο υποχρεωτικό, σχολείο βασικής εκπαίδευσης, δημόσιο και δωρεάν για όλους, σύστημα επαγγελματικής εκπαίδευσης δημόσιο και δωρεάν μετά το 12χρονο σχολείο, ενιαία ανώτατη εκπαίδευση, δημοκρατία στα σχολεία - να σταματήσει η ποινικοποίηση των αγώνων, η υπονόμευση του μαθητικού κινήματος και των οργάνων του.

Συλλαλητήριο σήμερα στην Ηλεία

Με πανηλειακό συλλαλητήριο απαντούν στην εγκατάλειψη των ΤΕΕ, οι μαθητές του νομού, σήμερα στις 10:30 το πρωί, μπροστά από το 2ο Ενιαίο Λύκειο στον Πύργο.

Την απόφαση αυτή πήρε το Συντονιστικό Μαθητών των ΤΕΕ στην Ηλεία, που βρίσκονται σε κατάληψη μετά τη συνεχιζόμενη αδιαφορία του υπουργείου Παιδείας απέναντι στα προβλήματα των μαθητών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ