Παρασκευή 20 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΑΡΙΣΙ.-- Ενα βελγικό μαχητικό «F-16» συνετρίβη χτες στη δυτική Γαλλία, για λόγους που δεν ήταν γνωστοί μέχρι το απόγευμα. Κυβερνήτης και συγκυβερνήτης διασώθηκαν «αφού κατάφεραν να χρησιμοποιήσουν τα εκτινασσόμενα καθίσματά τους πριν από τη συντριβή», σύμφωνα με τη νομαρχία του διαμερίσματος Μορμπιάν. Το αεροπλάνο είχε απογειωθεί από την περιοχή Φλορέν του Βελγίου για εκπαιδευτική πτήση με προορισμό την αεροναυτική βάση Λαν - Μπιουέ κοντά στην πόλη Λοριάν.

ΚΟΥΑΛΑ ΛΟΥΜΠΟΥΡ.-- Χιλιάδες σχολεία και πολλά αεροδρόμια παρέμειναν κλειστά χτες σε Μαλαισία και Ινδονησία, εξαιτίας του τοξικού νέφους που έχουν προκαλέσει οι δασικές πυρκαγιές στην Ινδονησία, το οποίο εξαπλώνεται σε μεγάλο μέρος της Νοτιοανατολικής Ασίας.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ.-- Δύο πυροσβέστες τραυματίστηκαν μετά από ισχυρή έκρηξη και τεράστια πυρκαγιά που ξέσπασε σε χημικό εργοστάσιο στην Κωνσταντινούπολη, στη βιομηχανική ζώνη της Τούζλα.

ΡΙΑΝΤ.-- Πέθανε χτες σε ηλικία 83 ετών στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας, όπου είχε βρει καταφύγιο για να μη δικαστεί και φυλακιστεί, ο πρώην Πρόεδρος της Τυνησίας, Ζιν αλ Αμπιντίν Μπεν Αλι. Ο Μπεν Αλι ανατράπηκε το 2011 στο πλαίσιο ενδοαστικών ανακατατάξεων με τη λεγόμενη «Αραβική Ανοιξη», που αξιοποίησε τη διευρυμένη λαϊκή δυσαρέσκεια. Η σορός του μεταφέρθηκε στη Μέκκα όπου θα γίνει η ταφή από την οικογένειά του.

ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ.-- Ερευνα της ΓΙΟΥΝΙΣΕΦ και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) διαπιστώνει ότι από το 2000 οι παιδικοί θάνατοι έχουν μειωθεί περίπου στο μισό και οι μητρικοί θάνατοι έχουν ελαττωθεί κατά περίπου ένα τρίτο, κυρίως λόγω της ευκολότερης πρόσβασης στις υπηρεσίες Υγείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ