Πέμπτη 26 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
SUPER LEAGUE 2
Κανονικά η πρεμιέρα και βλέπουμε...

Τη διεξαγωγή της πρεμιέρας της Super League 2 αποφάσισε η Λίγκα των ομάδων της δεύτερης κατηγορίας, με άγνωστη όμως τη συνέχεια του πρωταθλήματος

Eurokinissi

Τη διεξαγωγή της πρεμιέρας της Super League 2 αποφάσισε η Λίγκα των ομάδων της δεύτερης κατηγορίας, με άγνωστη όμως τη συνέχεια του πρωταθλήματος
Μετά από μια συνεδρίαση που ολοκληρώθηκε σε κλίμα έντασης και προσωπικών διαπληκτισμών, η Λίγκα Α2 - Β' Εθνικής αποφάσισε την κανονική διεξαγωγή της πρεμιέρας του νεοσύστατου πρωταθλήματος της Super League 2, που είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 28 Σεπτέμβρη. Θυμίζουμε ότι ενόψει της νέας σεζόν παραμένει ανοιχτό το θέμα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και κυρίως των εσόδων από αυτά, μετά την πρόταση της ΕΡΤ για σημαντική μείωση (60%) στο ποσό που είχε συμφωνηθεί μεταξύ κρατικού καναλιού και Λίγκας στις αρχικές συζητήσεις στα τέλη Ιούλη. Η μη εξεύρεση λύσης μέχρι τώρα έκανε τις τελευταίες μέρες ορατό το ενδεχόμενο της αναβολής του πρωταθλήματος, όπως είχαν απειλήσει τα μέλη της Λίγκας μετά την υποβολή της μειωμένης πρότασης από την ΕΡΤ.

Τελικά στο χτεσινό ΔΣ για το συγκεκριμένο ζήτημα αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία η διεξαγωγή της πρεμιέρας και από κει και πέρα να υπάρξει αναμονή μίας βδομάδας προκειμένου το κρατικό κανάλι να απαντήσει στην αντιπρόταση που έκαναν οι ΠΑΕ της Super League. Αυτή προβλέπει μείωση του ύψους του τηλεοπτικού συμβολαίου κατά 20% για τις 9 από τις 12 ΠΑΕ της κατηγορίας και κατά 12% για τους υποβιβασμένους από την πρώτη κατηγορία Λεβαδειακό και ΠΑΣ Γιάννινα (ο επίσης υποβιβασμένος Απόλλων Σμύρνης έχει δικό του τηλεοπτικό συμβόλαιο). Αν η Λίγκα δεν λάβει απάντηση μέσα σε αυτό το διάστημα, θα προχωρήσει σε επ' αόριστον αναστολή του πρωταθλήματος.

Η συγκεκριμένη πρόταση ψηφίστηκε από το ΔΣ με ψήφους 7-6, με το τελικό αποτέλεσμα να διαμορφώνουν ουσιαστικά οι ψήφοι του προέδρου της Λίγκας Λεωνίδα Λεουτσάκου και του εκπροσώπου της ΕΠΟ Λεωνίδα Θωμαΐδη. Η στάση του τελευταίου προκάλεσε την αντίδραση ορισμένων ΠΑΕ και υπήρξε αντιπαράθεση με τον πρόεδρο του Καραϊσκάκη Αρτας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ