Τρίτη 1 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Θάνατος εναερίτη στην Αργολίδα

Τη ζωή του έχασε εναερίτης το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής στην Αργολίδα, όταν χτυπήθηκε από ρεύμα κατά τη διάρκεια εργασιών σε κολόνα της ΔΕΗ. Ο εργαζόμενος, που δούλευε σε εργολαβικό συνεργείο, ήταν πατέρας δύο παιδιών. Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Ναυπλίου, όπου διαπιστώθηκε πως ο θάνατός του ήταν ακαριαίος.

Τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια και τους φίλους του αδικοχαμένου εναερίτη εκφράζει η Τομεακή Επιτροπή Αργολίδας του ΚΚΕ.«Ο θάνατος του εργάτη δεν οφείλεται στην κακιά στιγμή, στην ατυχία. Τα συνεχόμενα καθημερινά εργατικά ατυχήματα και δυστυχήματα, με κόστος την ίδια τη ζωή ή το σακάτεμα των εργατών, οφείλονται στην πολιτική όλων των κυβερνήσεων που διαχρονικά τσακίζουν εργατικά δικαιώματα και κατακτήσεις, για τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων», σημειώνει στην ανακοίνωσή της.

Απαιτεί να διερευνηθούν οι αιτίες του εργατικού «ατυχήματος», να αποδοθούν ευθύνες και να στηριχτεί η οικογένεια του αδικοχαμένου εργαζόμενου.

Σοβαρός τραυματισμός οικοδόμου στο Ηράκλειο

Εργατικό «ατύχημα» που σημειώθηκε την Παρασκευή, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό στο κεφάλι και στο θώρακα ενός εργάτη από το Πακιστάν, καταγγέλλει το Συνδικάτο Οικοδόμων Ηρακλείου.

Το «ατύχημα» σημειώθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών τοποθέτησης κοιλοδοκών σε ασανσέρ στο εργοτάξιο κατασκευής του Βενιζέλειου Νοσοκομείου. Ο εργαζόμενος μεταφέρθηκε στο ΠΑΓΝΗ, ενώ μέλη του Συνδικάτου Οικοδόμων βρέθηκαν άμεσα στον τόπο του «ατυχήματος», προκειμένου να πραγματοποιήσουν αυτοψία μαζί με την τεχνική Επιθεώρηση Εργασίας.

Το Συνδικάτο υπενθυμίζει τη «μακρά λίστα των εργατικών "ατυχημάτων"», στα οποία προστίθεται και το τελευταίο, καταγγέλλοντας την εντατικοποίηση της δουλειάς, την παντελή έλλειψη μέτρων ασφάλειας και την υποστελέχωση των ελεγκτικών μηχανισμών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ