Τρίτη 1 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Ολοι αύριο στην απεργία!

Απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ: Αθήνα, 10.30 π.μ., Προπύλαια. Θεσσαλονίκη, 10.30 π.μ., Αγαλμα Βενιζέλου. Πειραιάς, 11 π.μ., πλατεία Καραϊσκάκη

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η αυριανή νέα απεργία που έχουν κηρύξει Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Συνδικάτα ενάντια στο αντιλαϊκό «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο, δίνοντας συνέχεια στον απεργιακό αγώνα της περασμένης Τρίτης.

Στην Αθήνα η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 10.30 π.μ. στα Προπύλαια. Στον Πειραιά η συγκέντρωση έχει οριστεί στις 11 π.μ. στην πλατεία Καραϊσκάκη. Η απεργιακή συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη θα γίνει στις 10.30 π.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου.

«Το πολυνομοσχέδιο με τον ψευδεπίγραφο τίτλο "ανάπτυξη παντού" είναι νομοσχέδιο - σκούπα για τους μισθούς των εργαζομένων και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες», σχολιάζει το ΠΑΜΕ.

Μεταξύ άλλων, το νομοσχέδιο προβλέπει οριστικό ενταφιασμό των κλαδικών συμβάσεων, με πλέγμα αντιδραστικών διατάξεων, ενώ παράλληλα εισάγονται διατάξεις για πιο ασφυκτικό έλεγχο των συνδικάτων από το κράτος και την εργοδοσία, με προβλέψεις για ηλεκτρονικό μητρώο και ηλεκτρονικές ψηφοφορίες, κουρελιάζοντας τα καταστατικά των σωματείων, βάζοντας εμπόδια στη συλλογική δράση.

Προετοιμασία μέχρι την τελευταία ώρα

Μαζικές εξορμήσεις για να φτάσει παντού το κάλεσμα στην απεργία και τις συγκεντρώσεις οργάνωσε το ΠΑΜΕ, το πρωί του Σαββάτου και της Δευτέρας στο κέντρο της Αθήνας, στο Σύνταγμα και στον Πειραιά.

Εξορμήσεις για την προπαγάνδιση της απεργίας πραγματοποίησε το πρωί του Σαββάτου το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, συζητώντας με δεκάδες εργαζόμενους σε εργοτάξια και γιαπιά στο κέντρο της Αθήνας, στου Ζωγράφου, στα Ιλίσια και τις γύρω περιοχές.

Απόφαση να προκηρύξουν απεργία για την Τετάρτη 2/10 έχουν πάρει πολλές δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις, μεταξύ των οποίων τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας, Πειραιά, Πάτρας, Λάρισας κ.ά.

Από την εξόρμηση στο Σύνταγμα
Από την εξόρμηση στο Σύνταγμα
Η ΑΔΕΔΥ έχει προκηρύξει την ίδια μέρα στάση εργασίας (11 π.μ. έως τη λήξη του ωραρίου), ενώ Σωματεία και Ομοσπονδίες εργαζομένων στο Δημόσιο προκηρύσσουν στάσεις εργασίας με έναρξη μία ή δύο ώρες νωρίτερα, προκειμένου να διευκολύνουν τη συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις.

Τους φοιτητές που ένωσαν τη φωνή τους με τους απεργούς στις 24/9, συμμετέχοντας στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα, χαιρετίζει το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών και καλεί στη νέα απεργιακή μάχη. Κάλεσμα συμμετοχής στην αυριανή απεργία απευθύνει και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ).

Κάλεσμα στους αυτοαπασχολούμενους, επαγγελματίες και εμπόρους να συμμετάσχουν μαζικά στη συγκέντρωση στα Προπύλαια απευθύνει ο Σύλλογος Αυτοαπασχολουμένων - Επαγγελματιών και Εμπόρων Δήμου Αθήνας. «Η κυβέρνηση ετοιμάζει πακτωλό χρημάτων για να στηρίξει την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρήσεων, ενώ μονίμως στα δίκαια αιτήματά μας απαντά ότι δεν υπάρχουν λεφτά», σημειώνει και καλεί σε μαζικό συλλογικό αγώνα.

Εκφυλισμός με όλα τα μέσα

Στο μεταξύ, τις δυνάμεις καταστολής κινητοποίησε η πλειοψηφία της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Καβάλας, προκειμένου να εμποδίσει την παρουσία εργαζομένων στη συνεδρίασή της. Οι εργαζόμενοι ανάγκασαν σε αποχώρηση τις δυνάμεις της ασφάλειας που είχαν μπει και μέσα στο κτίριο, κατ' εντολή της συνδικαλιστικής ηγεσίας, η οποία προσπάθησε να χρησιμοποιήσει ως «κολυμβήθρα του Σιλωάμ» την απόφαση για απεργία στις 2 Οκτώβρη για να περάσει αποφάσεις που βάζουν φραγμό στη συνδικαλιστική δράση των ταξικών δυνάμεων και ενισχύουν τον εκφυλισμό.

Στη Βέροια, πάλι, η πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου πήρε απόφαση για απεργία στις 2/10, όμως αντί για απεργιακή συγκέντρωση προανήγγειλε συνέντευξη Τύπου!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ