Τρίτη 1 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ
Καταγγέλλει απόλυση για συμμετοχή στην απεργία

Την απόλυση δικηγόρου, που εργαζόταν στο γραφείο του εργατολόγου Χρ. Νικολουτσόπουλου, μετά τη συμμετοχή του στην πανεργατική απεργία στις 24 Σεπτέμβρη, καταγγέλλει η Επιτροπή Αγώνα Μισθωτών Δικηγόρων. Εκπρόσωποι της Επιτροπής Αγώνα, μαζί με τον εκλεγμένο της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Δικηγόρων» στο ΔΣ του ΔΣΑ, επισκέφτηκαν το δικηγορικό γραφείο και ζήτησαν από τον εργοδότη να ανακαλέσει την απόλυση.

Η απάντησή του ήταν αποκαλυπτική: Λίγες μέρες αργότερα, ανακοίνωσε στον δικηγόρο ότι η συνεργασία τους μπορεί να συνεχιστεί, αλλά υπό τον όρο «να μην ξαναγίνει το ίδιο», δηλαδή να μην ξαναδηλώσει απεργία! Κι αφού δεν «συμμορφώθηκε προς τας υποδείξεις», τελικά απολύθηκε...

Η Επιτροπή Αγώνα καλεί σε μαζική συμμετοχή στην αυριανή απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση στα Προπύλαια (προσυγκέντρωση 9.45 π.μ. στην πλατεία Κάνιγγος). Επίσης, αύριο στις 4 μ.μ. θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στη συνεδρίαση του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας για το θέμα της απόλυσης. Παράλληλα, την Τετάρτη 9 Οκτώβρη καλεί σε σύσκεψη για την πείρα και τα συμπεράσματα των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Στην ανακοίνωσή της, η Επιτροπή Αγώνα σημειώνει μεταξύ άλλων πως «με αφορμή την απόλυση του συναδέλφου, επιβεβαιώνεται για ακόμα μία φορά η ανάγκη να οργανώσουμε τη συλλογική μας πάλη, ενάντια στο απαράδεκτο καθεστώς της "συνεργασίας", σ' αυτή την ομηρία που μας θέλει χωρίς συγκροτημένα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Επιβεβαιώνεται η ανάγκη να διαμορφώσουμε το δικό μας σωματείο για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, ώστε να διαπραγματευόμαστε συλλογικά τους όρους της εργασίας μας».

Υπογραμμίζει επίσης ότι «οι μισθωτοί δικηγόροι δεν είμαστε συνεργάτες! Δεν μοιραζόμαστε τα κέρδη με το αφεντικό! Δεν έχουμε την ελευθερία να διαμορφώνουμε την εργασία μας με βάση τις επιθυμίες και τις ανάγκες μας! Δουλεύουμε κάτω από την επίβλεψη και τις εντολές του εργοδότη μας, σε ωράριο που το καθορίζει αυτός, με μισθό που ανταποκρίνεται στα δικά του συμφέροντα για κέρδος. Η έλλειψη συγκροτημένων εργασιακών δικαιωμάτων κατοχυρώνει και εντείνει την εκμετάλλευση της εργασίας μας.

(...) Και φυσικά, προκειμένου να εξασφαλίζεται η διαιώνιση αυτής της ομηρίας, προκειμένου να καταπολεμηθεί προληπτικά κάθε διάθεση αντίστασης απέναντι σ' αυτές τις απαράδεκτες εργασιακές συνθήκες, προκειμένου να παρεμποδιστεί κάθε αγωνιστική διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας, θέλουν να μας αφαιρέσουν το όπλο της απεργίας! Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη! Αγωνιζόμαστε συλλογικά και διεκδικούμε! Τη "νομική κάλυψη" της μισθωτής μας σχέσης και της απεργίας θα την επιβάλουμε με τους αγώνες μας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Βγαίνουμε στο προσκήνιο για τις δικές μας ανάγκες κόντρα στα καλέσματα της υποταγής! (2021-10-23 00:00:00.0)
Ούτε βήμα πίσω από τις ανάγκες μας, μέτρα στήριξης τώρα! (2021-03-31 00:00:00.0)
Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η ιδρυτική συνέλευση του Σωματείου (2020-07-21 00:00:00.0)
Διαμαρτυρία στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας (2020-05-19 00:00:00.0)
Σύσκεψη των Μισθωτών Δικηγόρων (2011-10-13 00:00:00.0)
Κινητοποίηση δικηγόρων (2011-10-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ