Παρασκευή 4 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
«Γιορτάστηκε» από το κεφάλαιο η «επανένωση»

Από τη φιέστα στο Κίελο
Από τη φιέστα στο Κίελο
ΒΕΡΟΛΙΝΟ.--

Με τις γνωστές υποκριτικές διαπιστώσεις για τις «άνισες συνθήκες διαβίωσης» μεταξύ των ανατολικών και δυτικών κρατιδίων, 29 χρόνια μετά την «επανένωση» της Γερμανίας, που έγινε επίσημα στις 3 Οκτώβρη 1990, γιορτάστηκε και φέτος από τους καπιταλιστές και τους εκπροσώπους τους η ανατροπή του σοσιαλισμού στη Γερμανική Λαοκρατική Δημοκρατία (ΓΛΔ), που είχε συντριπτικές συνέπειες για το σύνολο των εργαζομένων στη Γερμανία.

Χτες, παρουσία της Γερμανίδας καγκελαρίου, Αγκελα Μέρκελ, και εκπροσώπων της κυβέρνησης του μεγάλου συνασπισμού, γιορτάστηκε στο Κίελο η αντεπανάσταση, που σήμαινε για το λαό κατακόρυφη πτώση του βιοτικού επιπέδου, ραγδαία αύξηση της ανεργίας, σάρωμα κοινωνικών παροχών - κατακτήσεων.

Η καγκελάριος αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι οι κοινωνικές ανισότητες και η φτώχεια αγγίζουν όλο και μεγαλύτερο τμήμα του γερμανικού λαού. Ανατολή και Δύση - είπε - έχουν συγκλίνει, αλλά «εξακολουθούν να υπάρχουν άνισες συνθήκες διαβίωσης, ειδικά, αλλά όχι μόνο, μεταξύ των παλαιών και των νέων ομοσπονδιακών κρατών». Μετά από σχεδόν 30 χρόνια, η «ελευθερία» που έταζαν στο λαό της ΓΛΔ, αποδεικνύεται κάθε χρόνο ένα πελώριο ψέμα και ένας «στόχος» με τον οποίο η αστική εξουσία παραμυθιάζει το λαό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ