Τετάρτη 9 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΒΟΥΛΗ
Τα υπόλοιπα κόμματα

Τις θέσεις τους βγαλμένες επίσης από τα συρτάρια της αστικής τάξης βρήκαν ευκαιρία να παρουσιάσουν στη Βουλή και οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί των αστικών κομμάτων, χωρίς κανένας να βγάλει άχνα για τη δράση των επιχειρηματικών ομίλων στο Φάρμακο και συνολικά στην Υγεία.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φ. Γεννηματά, υποστήριξε πως το κόμμα της θα υπερψηφίσει την πρόταση γιατί θα πρέπει τάχα να σταλεί το μήνυμα ότι «κανείς δεν μπορεί να παίζει με τη Δικαιοσύνη, με το Κράτος Δικαίου». Εξέφρασε εξάλλου την αγωνία της για την «εικόνα που αντλεί ο πολίτης για τους βασικούς θεσμούς του Κράτους Δικαίου», όπως το σύστημα απονομής δικαιοσύνης και συνολικά της «πολιτικής τάξης». Προβάλλοντας την ανάγκη για λίφτινγκ, σημείωσε ότι «χρέος της πολιτικής τάξης προς τους πολίτες είναι να εγγυηθούμε ότι αυτά τα πλήγματα θα αποκατασταθούν. Οτι οι θεσμοί του Κράτους Δικαίου θα μείνουν όρθιοι και η δικαιοσύνη θα κάνει την επιβαλλόμενη αυτοκάθαρση». Σημείωσε προσπαθώντας να δημιουργήσει και τις ανάλογες αυταπάτες ότι το κόμμα της «θα υπερψηφίσει την πρόταση για τη διενέργεια προανακριτικής εξέτασης, για να αποκαλυφθούν οι ευθύνες και οι υπεύθυνοι όσο ψηλά και αν βρίσκονται. Και το ΚΙΝΑΛ θα συμβάλει αποφασιστικά σε αυτήν τη διαδικασία».

Στην προσπάθειά της να διαφοροποιηθεί από το δίπολο ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε για σκευωρία του ΣΥΡΙΖΑ με στόχο την εξόντωση των πολιτικών αντιπάλων, χρησιμοποιώντας ένα «πρόθυμο παραδικαστικό σύστημα» και τοποθετώντας στη θέση του αν. υφυπ. Δικαιοσύνης τον Παπαγγελόπουλο, «τον άνθρωπο που ήταν γνωστός τοις πάσι ότι ανήκε και ανήκει ιδεολογικά στο χώρο της Δεξιάς», ενώ εγκάλεσε τη ΝΔ ότι «δεν βρήκε να πει τίποτα για τη σκευωρία και την παράνομη διαδικασία σε βάρος του» Ανδ. Λοβέρδου.

Ο Κ. Βελόπουλος κατηγόρησε την κυβέρνηση συνολικά για «δειλία» επειδή δεν κατηγορεί και τον πρώην πρωθυπουργό, δεν υπογράφουν οι βουλευτές της το αίτημα του κόμματός του να κατηγορηθεί ο πρώην υπουργός Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Κοτζιάς «για εσχάτη προδοσία σε βάρος της Μακεδονίας», αλλά και για να αντιμετωπίσει τους «λαθρομετανάστες». Συνολικά η παρέμβασή του ήταν ένα ακόμα ρατσιστικό παραλήρημα, ενώ δεν έλειψαν και οι αντικομμουνιστικές αθλιότητες με διάφορα αισχρά υπονοούμενα, όπως ότι «στο μοναδικό δήμο που δεν υπάρχει hot spot είναι στην Αχαΐα, στο δήμο Πάτρας και έχουν κομμουνιστή δήμαρχο και είναι φιλάνθρωποι». Ο ίδιος δήλωσε ότι το κόμμα του αποχωρεί από τη διαδικασία.

Ο δεν επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γ. Βαρουφάκης, πρότεινε «να δημιουργηθεί ένα σώμα δίωξης πολιτειακού και μεγαλοεπιχειρηματικού εγκλήματος, ένα δικό μας FBI, το οποίο να είναι ανεξάρτητη αρχή υπό την επιτήρηση του Κοινοβουλίου, το οποίο να έχει τα μέσα να κάνει αυτό που κάνει το FBI», χαρακτήρισε όλη τη διαδικασία κοκορομαχία και δήλωσε και εκείνος ότι αποχωρούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ