Τετάρτη 9 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΣΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Χαιρετίζει τη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση

Καταγγέλλει κάλυψη της κυβερνητικής καταστολής από φοιτητικές παρατάξεις

Στήριξη στην κυβερνητική καταστολή σε βάρος της αντιιμπεριαλιστικής κινητοποίησης του περασμένου Σαββάτου στην Αθήνα παρέχουν οι δυνάμεις της ΔΑΠ, της φοιτητικής παράταξης της ΝΔ στις σχολές, όταν καλούνται από τους εκλεγμένους της «Πανσπουδαστικής ΚΣ» να τοποθετηθούν στα ΔΣ για την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ στους διαδηλωτές. Ομως εμπόδια στην καταγγελία του χτυπήματος των ΜΑΤ στο συλλαλητήριο έθεσαν και πολλοί από τους εκλεγμένους των ΕΑΑΚ, με διάφορα γελοία επιχειρήματα, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η Περιφερειακή Οργάνωση Σπουδάζουσας Αττικής της ΚΝΕ.

Η Οργάνωση, σε ανακοίνωσή της, με την οποία ενημερώνει τους φοιτητές για την απαράδεκτη στάση φοιτητικών παρατάξεων, απευθύνει κάλεσμα στους φοιτητές να δυναμώσουν τον αγώνα για να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου. Παράλληλα, χαιρετίζει τη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία και την επίσκεψη Πομπέο και καλεί σε συμμετοχή στη φοιτητική και μαθητική συναυλία που έχει ανακοινωθεί για τις 12 Οκτώβρη, στις 7.30 μ.μ., στα Προπύλαια, ενάντια στον πόλεμο και το ΝΑΤΟ και σε συνέχιση της συλλογής υπογραφών καταδίκης της Συμφωνίας Ελλάδας - ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Η αποφασιστικότητα της διαδήλωσης, ο διασυρμός του αγάλματος του Τρούμαν - του εντολέα της ρίψης δύο ατομικών βομβών - τους ενόχλησε τόσο πολύ που έφτασαν στο σημείο να βγάλουν "στο σεργιάνι το χαφιεδότσουρμο" (βουλευτή της ΝΔ Μπογδάνο, φασισταριά, δυνάμεις της ΔΑΠ στις σχολές) στοχοποιώντας δημόσια διαδηλωτές, επικηρύσσοντας τον καθένα μάλιστα αντί αντιτίμου 2.000 ευρώ!

Είναι γελασμένοι εάν νομίζουν πως θα μετατρέψουν τους φοιτητές σε χειροκροτητές των δολοφονικών τους σχεδίων, πως μέσα στα αμφιθέατρα θα βρουν ανοχή στο κλίμα καταστολής, χαφιεδισμού και τρομοκρατίας».

Αφού ξεκαθαρίζει ότι οι δυνάμεις της ΚΝΕ από την πρώτη στιγμή πρωτοστάτησαν στην ενημέρωση, στην καταδίκη της καταστολής της κυβέρνησης απέναντι στη μεγάλη διαδήλωση και το ίδιο έκαναν και οι εκλεγμένοι της «Πανσπουδαστικής», που κατέθεσαν σχετικό ψήφισμα στα ΔΣ των Συλλόγων, η Οργάνωση της ΚΝΕ εξηγεί για τη στάση των άλλων δυνάμεων:

«Για μια ακόμα φορά οι δυνάμεις της ΔΑΠ, ως πιστά παιδιά της κυβέρνησης, όχι μόνο δεν κατήγγειλαν τα γεγονότα, αλλά χειροκρότησαν και εξύμνησαν την καταστολή, έβγαλαν μάλιστα ανακοίνωση στο Χημικό του ΕΚΠΑ που κάλυπτε τις δυνάμεις των ΜΑΤ και κατήγγειλε τους διαδηλωτές για χρήση βίας! Βέβαια, δεν περιμέναμε κάτι άλλο από αυτούς που βρίζουν το άσυλο, που έχουν αναλάβει το ρόλο του "τρομοκράτη αστυνομικού" μέσα στις σχολές απειλώντας φοιτητές να μην κάνουν κινητοποιήσεις "για να μην σταμπαριστούν από καθηγητές". Είναι αυτοί που βγάζουν αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων παράνομες, που υποστηρίζουν ότι οι αγώνες μας είναι παράνομοι!

Αποτελεί τουλάχιστον ντροπή η στάση πολλών εκλεγμένων των ΕΑΑΚ σε Διοικητικά Συμβούλια, που με διάφορα γελοία επιχειρήματα έβαζαν εμπόδια στην καταγγελία του χτυπήματος της κινητοποίησης. Αυτή τους η στάση έρχεται και ως συνέχεια της τοποθέτησης που εξέφρασαν σε Γενικές Συνελεύσεις πως "το θέμα ΝΑΤΟ δεν απασχολεί τους φοιτητές", "δεν μπορούμε να κουβεντιάζουμε για αυτά αλλά μόνο για ζητήματα σχολής". Και με αυτόν τον τρόπο γίνεται φανερό πως η αδιέξοδη λογική τους οδηγεί στην πλήρη ενσωμάτωση του κινήματος, να γίνονται τελικά οι ίδιοι συνειδητά ή όχι ουρά του συστήματος. Κάθε φοιτητής που θεωρεί τον εαυτό του αγωνιστή, αριστερό, να βγάλει συμπεράσματα από τη στάση αυτών των δυνάμεων, κάνοντας το βήμα να συμπορευτεί με τις δυνάμεις της ΚΝΕ στον αγώνα για μόρφωση - δουλειά - ζωή, δυναμώνοντας τους συλλόγους.

Οι φοιτητές δυναμώνουμε τον αγώνα μας για τις σύγχρονες ανάγκες μας, για να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου», καλεί η Οργάνωση της ΚΝΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η ΔΑΠ στηρίζει τη γενοκτονία του λαού της Παλαιστίνης (2024-05-14 00:00:00.0)
Ντράπηκε και η ντροπή... (2023-03-07 00:00:00.0)
Η απεργία πέτυχε, απομόνωσε τους υπονομευτές! (2012-01-20 00:00:00.0)
Τυχοδιωκτισμός και εκφυλισμός (2011-10-15 00:00:00.0)
Τραμπούκικη επίθεση της ΔΑΠ (2009-01-17 00:00:00.0)
Φοιτητικό κίνημα απειθαρχίας και ανυπακοής (2005-04-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ