Τρίτη 14 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ
ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΗΝ «ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ»
Η ΔΑΠ στηρίζει τη γενοκτονία του λαού της Παλαιστίνης

Για τη στάση της κυβερνητικής παράταξης στους φοιτητικούς συλλόγους

«Αίσχος! Η ΔΑΠ στηρίζει τη γενοκτονία του λαού της Παλαιστίνης!» τονίζουν οι εκλεγμένοι με την «Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας» στους φοιτητικούς συλλόγους, με αφορμή τη στάση της κυβερνητικής παράταξης, ΔΑΠ - ΝΔΦΚ, απέναντι στη χτεσινή διαμαρτυρία στα Προπύλαια ενάντια στη σφαγή στη Γάζα. Σημειώνουν μεταξύ άλλων:

«Τη στιγμή που όλος ο πλανήτης παρακολουθεί συγκλονισμένος τη γενοκτονία του λαού της Παλαιστίνης από το κράτος - δολοφόνο Ισραήλ με τη στήριξη των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, οι εκλεγμένοι με την "Πανσπουδαστική ΚΣ" καλέσαμε όλους τους φοιτητικούς συλλόγους να οργανώσουμε μια μεγάλη ολονύκτια διαμαρτυρία ενάντια στη γενοκτονία μπροστά από την Πρυτανεία του ΕΚΠΑ. Μπροστά σε αυτά τα συγκλονιστικά γεγονότα, η ΔΑΠ στηρίζει τη γενοκτονία του λαού της Παλαιστίνης, καταψηφίζοντας τη διοργάνωση διαμαρτυρίας, απέχοντας αλλού από τη συζήτηση στα Διοικητικά Συμβούλια, στηρίζοντας παντού την εμπλοκή της χώρας μας στη σφαγή!».

Ακόμα, οι εκλεγμένοι με την «Πανσπουδαστική ΚΣ» τονίζουν: «Η ξεφτίλα δεν έχει πάτο για την παράταξη της ΝΔ! Μάλιστα η ΔΑΠ αξιοποιεί την απαράδεκτη στάση και των υπόλοιπων παρατάξεων όπως η ΠΑΣΠ και τα ΕΑΑΚ, που σε πολλούς συλλόγους αποφεύγουν εδώ και μέρες να τοποθετηθούν. Οπου εμφανίστηκαν, με την τοποθέτησή τους δίνουν το καλύτερο άλλοθι στην κυβέρνηση της ΝΔ αθωώνοντας τις ευθύνες των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ. Οπως η ΠΑΣΠ, που ζήτησε να μην καταγγείλουν οι φοιτητές την ΕΕ και την κυβέρνηση της χώρας (!), λες και οι βόμβες πέφτουν μόνες τους από τον ουρανό, λες και δεν υπάρχουν ένοχοι που ξεκληρίζουν έναν ολόκληρο λαό και χαρακτηρίζοντας "αμυντικές συμφωνίες" (!) τις αποφάσεις που εμπλέκουν τη χώρα στον πόλεμο!

`Η, από την άλλη, όπως οι δυνάμεις των ΕΑΑΚ που χαρακτηρίζουν "αμέτοχες" τις ΗΠΑ και τις χώρες της ΕΕ (!), αυτούς δηλαδή που στηρίζουν με δισεκατομμύρια και όπλα το κράτος - δολοφόνο Ισραήλ φτάνοντας στο σημείο να τους καλούν να αναλάβουν δράση. Η ΔΑΠ ακόμα μια φορά βρίσκεται στην ντροπιαστική θέση να στηρίζει τους δολοφόνους ενός λαού που μετράει ήδη κοντά στους 40.000 νεκρούς! Οι φοιτητές δεν είμαστε σαν τα μούτρα τους! Τώρα καταγράφεται στην Ιστορία του 21ου αιώνα μια σύγχρονη γενοκτονία με τη στήριξη των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ! Οι λαοί όλου του κόσμου διαδηλώνουν για να σταματήσει η γενοκτονία! Εκεί είναι η θέση του κάθε φοιτητή και φοιτήτριας που θέλει να λέγεται άνθρωπος. Που "θέλει τα παιδιά όλου του κόσμου να γελάνε και όχι να κλαίνε φοβούμενα τον θάνατο"!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ