Τρίτη 14 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ
Συγκεντρώσεις αλληλεγγύης σε Ηράκλειο και Χανιά

Μαχητικές συγκεντρώσεις αλληλεγγύης για τον Παλαιστινιακό λαό πραγματοποιήθηκαν χτες το βράδυ από φοιτητικούς συλλόγους στα Χανιά και στο Ηράκλειο. Εκατοντάδες φοιτητές, εργαζόμενοι και μαθητές διαδήλωσαν στους δρόμους βροντοφωνάζοντας για ακόμα μία φορά «Λευτεριά στην Παλαιστίνη», ενώνοντας τη φωνή τους με τους χιλιάδες φοιτητές στα πανεπιστήμια της Ευρώπης και της Αμερικής που πραγματοποιούν πρωτόγνωρες σε μαζικότητα κινητοποιήσεις.

Στο Ηράκλειο, μετά από κάλεσμα φοιτητικών συλλόγων, εργατικών σωματείων και της Επιτροπής Ειρήνης, γέμισε η πλατεία με διαδηλωτές που κρατούσαν πλακάτ και πανό τα οποία ανέγραφαν αντιπολεμικά συνθήματα και συνθήματα για την απεμπλοκή της χώρας από τους πολέμους.

Στα Χανιά η συγκέντρωση ξεκίνησε από τη δημοτική αγορά, όπου εκπρόσωποι των φοιτητικών συλλόγων και των φορέων που στήριξαν το συλλαλητήριο, διάβασαν ψηφίσματα διαμαρτυρίας για το έγκλημα στην Παλαιστίνη και καταδίκης της καταστολής των κινητοποιήσεων σε όλο τον κόσμο, με τη συγκέντρωση να μετατρέπεται σε ένα ορμητικό ποτάμι που κατέκλυσε την πόλη. Εστειλαν δυνατά το μήνυμα ότι ο λαός και η νεολαία των Χανίων δεν θα μείνουν απαθείς στα εγκλήματα σε βάρος των λαών από τους ιμπεριαλιστές, αλλά θα κλιμακώσουν και θα δυναμώσουν τον αγώνα για να κλείσουν η βάση της Σούδας, που έχει μετατρέψει την Κρήτη σε πολεμικό ορμητήριο, και όλες οι ΝΑΤΟικές βάσεις στη χώρα, να επιστρέψουν η φρεγάτα «Υδρα» και όλες οι στρατιωτικές δυνάμεις που βρίσκονται εκτός συνόρων πίσω στην Ελλάδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ