Τρίτη 14 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
Η αγανάκτηση των εργαζομένων να εκφραστεί με ψήφο στο ΚΚΕ

Περιοδεία στην Κέρκυρα του Γιάννη Τασιούλα, υποψήφιου ευρωβουλευτή

Από την περιοδεία στην Κέρκυρα
Από την περιοδεία στην Κέρκυρα
«

Θέλω να μάθω γιατί δεν μπήκαν οι τριετίες, πότε θα πάρω αύξηση, πόσα ρεπό δικαιούμαι;». Αυτά τα ερωτήματα και πολλά ακόμα μετέφεραν στον Γιάννη Τασιούλα, υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, ξενοδοχοϋπάλληλοι στην Κέρκυρα το περασμένο Σάββατο, κατά τη διάρκεια περιοδείας. Ο Γιάννης Τασιούλας κάλεσε τους εργαζόμενους αυτήν τη δυσαρέσκεια και την οργή να την εκφράσουν και στην κάλπη. «Ο λαός μας έχει μία μεγάλη δυνατότητα στις ευρωεκλογές. Να στείλει αποφασιστικό μήνυμα λέγοντας "φτάνει ως εδώ", στηρίζοντας και στέλνοντας όσο πιο ψηλά το ΚΚΕ».

Στο πλαίσιο της περιοδείας στο νησί, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, επισκέφτηκε και συζήτησε το Σάββατο με τους συναδέλφους του σε εργοτάξιο ανακατασκευής πτέρυγας του ξενοδοχείου «Marbella», ενώ ακολούθησε επίσκεψη και συζήτηση με ξενοδοχοϋπαλλήλους στα ξενοδοχεία «Marbella» και «Sandy». Το απόγευμα του Σαββάτου περιόδευσε στους Αργυράδες, στη Λευκίμμη και στο λιμάνι, ενώ την Κυριακή το πρωί επισκέφτηκε και συζήτησε με κατοίκους στον Αγ. Ματθαίο.

Ο Γ. Τασιούλας στο ξενοδοχείο «Marbella» ανέφερε πως «τα διαφορετικά μοντέλα στον εργάσιμο χρόνο ξεκινούν από τον ίδιο κανόνα. Τι συμφέρει τον εργοδότη. Τους εργοδότες τους συμφέρει να υπάρχει ευελιξία της εργασίας. Να σε φέρνει για δουλειά όποτε σε έχει ανάγκη, άλλοτε δύο ώρες το πρωί, δύο ώρες το απόγευμα, κι άλλοτε από το πρωί μέχρι το βράδυ». Στη συνέχεια ανέφερε ότι με αυτό το κριτήριο η κυβέρνηση της ΝΔ ενσωμάτωσε με τους νόμους Γεωργιάδη και Χατζηδάκη τις κοινοτικές Οδηγίες για δουλειά μέχρι 16 ώρες, καταργώντας το 5ήμερο - 8ωρο, συνολικά τον σταθερό εργάσιμο χρόνο. Αντίστοιχο σκοπό, να αυξήσει τον βαθμό εκμετάλλευσης των εργαζομένων, έχει και το 4ήμερο.

Για παράδειγμα, «οι συναδέλφισσες καμαριέρες, για να πάρουν τον συνηθισμένο μισθό τους, θα πρέπει να καθαρίσουν περισσότερα δωμάτια από αυτά που σήμερα βγάζουν στο 8ωρο. Αν δεν τα βγάλουνε, δεν θα πάρουν τον ίδιο μισθό, θα πρέπει να δουλέψουν περισσότερες ώρες. Το ζήτημα είναι τι βολεύει εμάς. Εμάς μας βολεύει να έχουμε 8ωρο, με καλό μισθό που να ανταποκρίνεται στο σήμερα που η ακρίβεια έχει εκτοξευτεί», σχολίασε, υπογραμμίζοντας ότι το ΚΚΕ υπερασπίζεται τα λαϊκά συμφέροντα παντού, από τους χώρους δουλειάς μέχρι το Ευρωκοινοβούλιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ