Τρίτη 14 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
Η διάρρηξη δεν ήταν ... διάρρηξη

Η υπόθεση της διάρρηξης σε γραφείο του υπουργείου Εσωτερικών ή παραβίασης σε αρχεία ηλεκτρονικών υπολογιστών είχε και συνέχεια, μετά τη διερεύνηση που έγινε από την Αστυνομία και βέβαια τα ερωτήματα πολλαπλασιάζονται. Τώρα δηλώνεται ότι όπως προέκυψε από τη σχετική έρευνα δεν έγινε διάρρηξη. Η έρευνα είχε γίνει μετά από σχετική καταγγελία.

Οπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, «για την εξαγωγή του συμπεράσματος, αξιολογήθηκαν και αξιοποιήθηκαν συνδυαστικά προανακριτικά και ερευνητικά δεδομένα και συγκεκριμένα η εξερεύνηση και εξέταση του χώρου από συνεργεία της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, η εξέταση και ανάλυση ψηφιακών συσκευών, η εξέταση εργαζομένων στο υπουργείο. Το προανακριτικό υλικό που συγκεντρώθηκε υποβλήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα».

Υπενθυμίζεται πως στις 26 Απρίλη είχε έρθει στο φως της δημοσιότητας ότι άγνωστοι διέρρηξαν το γραφείο του διευθυντή της Διεύθυνσης Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ο οποίος είναι προϊστάμενος της Διεύθυνσης που είναι αρμόδια και έχει την ευθύνη για τη διεξαγωγή των εκλογών αλλά και για την κατάρτιση των εκλογικών καταλόγων.

Είχε γίνει δε γνωστό ότι ο διευθυντής εκλογών υπέβαλε μήνυση και είπε στην Αστυνομία πως η διάρρηξη σημειώθηκε κατά το χρονικό διάστημα από τις 13.40 έως τις 14.10, που ο ίδιος συμμετείχε σε υπηρεσιακή σύσκεψη στα κεντρικά γραφεία του υπουργείου στην οδό Σταδίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ