Τρίτη 15 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΑΠΩΝΙΑ
Δεκάδες νεκροί μετά από τυφώνα

Βιβλικές εικόνες από την Ιαπωνία του 21ου αιώνα...
Βιβλικές εικόνες από την Ιαπωνία του 21ου αιώνα...
ΤΟΚΙΟ.--

Τους 56 είχαν φτάσει οι νεκροί από το πέρασμα του τυφώνα «Χαγκίμπις» στην Ιαπωνία, τουλάχιστον μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές. Οι αγνοούμενοι έφταναν τους 16 και οι τραυματίες τους 100.

Ο «Χαγκίμπις» «χτύπησε» το Σαββατοκύριακο κυρίως στα κεντρικά και ανατολικά, φέρνοντας μαζί του πλημμύρες και μετά κατολισθήσεις, παρασέρνοντας σπίτια, αυτοκίνητα κ.τ.λ.

Εως χτες το απόγευμα εξακολουθούσε να βρίσκεται σε ισχύ η οδηγία κατεπείγουσας απομάκρυνσης απ' τα σπίτια για περίπου 4 εκατομμύρια κατοίκους.

Μεταξύ άλλων προκλήθηκαν σοβαρά προβλήματα και στο δίκτυο ηλεκτροδότησης, ενώ συγκλονιστικές είναι πολλές από τις μαρτυρίες πληγέντων που περιγράφουν πώς «βούλιαξαν» στο νερό κυριολεκτικά μέσα σε λίγα λεπτά. Συνολικά καταγράφτηκε ότι πλημμύρισαν 21 ποτάμια και έγιναν πολύ σοβαρές κατολισθήσεις σε 11 περιφέρειες.

Πρόκειται για τον 19ο τυφώνα που φέτος πλήττει τη χώρα, φέρνοντας στην επικαιρότητα την ανάγκη έγκαιρων και ολοκληρωμένων, κεντρικά σχεδιασμένων έργων αντιπλημμυρικής προστασίας, που - ειδικά σε μια χώρα με τέτοια τεχνολογική και επιστημονική πρόοδο - θα έπρεπε να είναι εξασφαλισμένα για όλα τα τμήματα του πληθυσμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ