Τετάρτη 16 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ - ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Η κυβέρνηση συγκαλύπτει τις πραγματικές αιτίες του προβλήματος

«Το ΚΚΕ ποτέ δεν θα πάψει να αναδεικνύει τις ρίζες του προσφυγικού, μεταναστευτικού προβλήματος που εδράζονται στο σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα, που τρέφεται από τον πόλεμο, τους ανταγωνισμούς για την κερδοφορία των μονοπωλίων και αυτό εντείνεται».

Αυτό υπογράμμισε, ανάμεσα σε άλλα, χτες, η βουλευτής του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου κατά τη διάρκεια κοινής συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής της Βουλής για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις και της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης. Στην κοινή συνεδρίαση ο Δ. Αβραμόπουλος, επίτροπος της ΕΕ για το Μεταναστευτικό, και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για τη Μεταναστευτική Πολιτική, Γ. Κουμουτσάκος, ενημέρωσαν τους βουλευτές των κομμάτων που συμμετέχουν στις επιτροπές για το Προσφυγικό - Μεταναστευτικό.

Η Δ. Μανωλάκου πρόσθεσε με αφορμή αυτήν την ενημέρωση: «Παρουσιάστηκαν οι εξελίξεις και η τουρκική επιθετικότητα, αποσπασμένη από τα παζάρια και τους ανταγωνισμούς στην περιοχή που οξύνει ο σχεδιασμός των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, κυρίως απέναντι στη Ρωσία, στον οποίο η Ελλάδα όχι απλώς συμμετέχει αλλά διεκδικεί και αναβάθμιση του ρόλου τους. Αρα, υπήρχε συγκάλυψη των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων για τους ενεργειακούς δρόμους και τις πηγές που μακελεύουν χώρες όπως η Λιβύη, στην κυριολεξία αυτό πλήρωσε και πληρώνει, αλλά και απειλούνται χώρες και μεγάλα παζάρια γίνονται».

Ο Γ. Κουμουτσάκος επέμεινε στην κυβερνητική γραμμή της «δημοκρατικής αυστηρότητας». Πρόκειται για τα μέτρα που έχει εξαγγείλει και τα οποία θα περιορίσουν δραστικά το δικαίωμα στη χορήγηση του ασύλου. Επιπλέον, με βάση σχετικό νομοσχέδιο, ενισχύονται τα μέτρα φύλαξης των συνόρων, με αύξηση των περιπολιών στη θάλασσα, ενώ θα κατασκευαστούν κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα για το «μάντρωμα» όσων ξεριζωμένων κρίνονται ανεπιθύμητοι και την απέλασή τους. Στόχος όλων των κυβερνητικών παρεμβάσεων είναι η ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών ασύλου εντός τριμήνου. Μία από τις βασικές κυβερνητικές ρυθμίσεις θα είναι να συμμορφώνονται οι αιτούντες άσυλο προς τις υποχρεώσεις τους, αλλιώς κινδυνεύουν με το παραμικρό στραβοπάτημα να αποπεμφθούν από το σύστημα ασύλου.

Στις σοβαρές καθυστερήσεις των διαδικασιών διεκπεραίωσης των αιτήσεων ασύλου λόγω των ανεπαρκειών και των παθογενειών του ελληνικού κράτους «εστίασε» ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, στην κατεύθυνση που θέλει τους ξεριζωμένους να υποβάλλονται σε fast track εξέταση των αιτημάτων ασύλου ώστε να διώχνονται από την Ελλάδα. Είπε ότι «η λύση είναι η επιτάχυνση των διαδικασιών». Ανέφερε ακόμα πως έχουμε φτάσει στο σημείο η Τουρκία να εκφράζει παράπονα ότι η Ελλάδα δεν στέλνει πίσω όσους δεν δικαιούνται προστασία.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στη λογική της σκληρής γραμμής αντιμετώπισης των ξεριζωμένων (2023-10-10 00:00:00.0)
Στάζει ενοχή κάθε πόρος του αντιδραστικού οικοδομήματος (2023-06-16 00:00:00.0)
«Παζάρια» στις πλάτες των προσφύγων (2022-10-11 00:00:00.0)
Εργαλειοποίηση προσφύγων και μεταναστών στο γεωπολιτικό παζάρι (2021-06-09 00:00:00.0)
Επικίνδυνα παιχνίδια από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ (2020-02-08 00:00:00.0)
Αποκατάσταση της Συνθήκης του Δουβλίνου προτείνει η Κομισιόν (2016-12-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ