Τετάρτη 16 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΥΓΕΙΑ
ΠΑΝΑΙΓΑΙΑΚΗ ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ
Πολύμορφη αγωνιστική δράση για την Υγεία και το Προσφυγικό

Από την κινητοποίηση στη Σάμο
Από την κινητοποίηση στη Σάμο
Συντονισμένες κινητοποιήσεις στα νησιά του Αιγαίου πραγματοποιήθηκαν χτες στο πλαίσιο της Παναιγαιακής Μέρας Δράσης για την Υγεία και το Προσφυγικό.

Με αποφάσεις Εργατικών Κέντρων, Νομαρχιακών Τμημάτων της ΑΔΕΔΥ, σωματείων και φορέων πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις και εξορμήσεις σε Σάμο, Χίο, Ρόδο, Λήμνο, Κω, Ικαρία και Μυτιλήνη.

Τα αιτήματα αιχμής της κινητοποίησης ήταν τα εξής:

-- Δημόσια και δωρεάν Υγεία. Αμεση και πλήρης στελέχωση όλων των μονάδων Υγείας των νησιών, με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδοχή. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

-- Επαρκής χρηματοδότηση από το κράτος για να καλύπτονται οι σύγχρονες ανάγκες του λαού. Κανένας άνεργος, ανασφάλιστος Ελληνας ή πρόσφυγας χωρίς δωρεάν πρόσβαση στις δημόσιες δομές Υγείας και τα νοσοκομεία. Κρατικές επιχορηγήσεις που να επαρκούν να πραγματοποιηθούν οι προσλήψεις και η προμήθεια υλικών για την περίθαλψη των ασθενών.

-- Αμεσος απεγκλωβισμός των προσφύγων - μεταναστών από τα νησιά και τη χώρα, να κλείσουν τα hot spots, να μη δημιουργηθεί κανένα άλλο. Μεταφορά τους στην ηπειρωτική Ελλάδα σε κέντρα φιλοξενίας με ανθρώπινες συνθήκες - Εκεί να γίνονται τα αιτήματά τους και άμεσα να μεταφέρονται με ασφάλεια σε όποια χώρα επιθυμούν. Να καταργηθεί η Συμφωνία Ελλάδας - ΕΕ - Τουρκίας, να σταματήσουν η καταστολή και ο διπλός εγκλωβισμός τους. Να αποζημιωθούν όσοι έχουν υποστεί ζημιές.

  • Αναλυτικό ρεπορτάζ από την Παναιγαιακή Μέρα Δράσης θα δημοσιευτεί στον αυριανό «Ριζοσπάστη», στο 4σέλιδο «Εργαζόμενοι και Κοινωνική Συμμαχία».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ