Παρασκευή 1 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΒΟΥΛΗ
Παράσταση διαμαρτυρίας από Σωματεία έξω από τη Βουλή

Από τη χτεσινή διαμαρτυρία συνδικάτων και συνδικαλιστών
Από τη χτεσινή διαμαρτυρία συνδικάτων και συνδικαλιστών
Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή, ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης που βάζει νέα εμπόδια στο άσυλο για τους ξεριζωμένους από τις εστίες τους, πραγματοποίησαν χτες το μεσημέρι δεκάδες σωματεία και συνδικαλιστές, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα το ΠΑΜΕ.

Με συνθήματα «Ελληνες και ξένοι εργάτες ενωμένοι», «Εξω το ΝΑΤΟ απ' το Αιγαίο» και «ΝΑΤΟ - Βρυξέλλες φονιάδες των λαών, κάτω η νέα τάξη των ιμπεριαλιστών», τα συνδικάτα απαίτησαν την απόσυρση του αντιδραστικού νομοσχεδίου και κάλεσαν τους εργαζόμενους να δυναμώσουν την αλληλεγγύη τους σε πρόσφυγες και μετανάστες.

Το «παρών» στην παράσταση διαμαρτυρίας των σωματείων έδωσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης και Διαμάντω Μανωλάκου.

Μιλώντας στην κινητοποίηση έξω από τη Βουλή, η Χριστίνα Καραμαλίκη, πρόεδρος του Σωματείου Καθαριστριών/στών Πειραιά και Νήσων, σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Με τη σημερινή μας κινητοποίηση εδώ, την ώρα που μέσα στο κτίριο της Βουλής ψηφίζεται το απαράδεκτο αντιμεταναστευτικό νομοσχέδιο για το άσυλο, θέλουμε να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας.

Η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, στο δρόμο που έστρωσε η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, έρχεται σήμερα να βάλει ταφόπλακα στην παροχή ασύλου σε όλους τους κατατρεγμένους από τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις όπου Γης.

Το νομοσχέδιο για το άσυλο στόχο έχει να ξεσκαρτάρει, να μετατρέψει τους πρόσφυγες σε οικονομικούς μετανάστες και να στείλει πίσω στις χώρες τους όλους εκείνους που με την πολιτική και τις επεμβάσεις τους ΕΕ - ΝΑΤΟ ξεσπίτωσαν, εκδίωξαν και εγκλώβισαν για μήνες στη χώρα μας κάτω από άθλιες συνθήκες, όπως στη Μόρια και αλλού».

Καταγγέλλοντας τα κροκοδείλια δάκρυα και τις φραστικές σκιαμαχίες μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε: «Στον αντίποδα αυτής της ψευτοαντιπαράθεσης, ασπίδα προστασίας για τους πρόσφυγες μπορεί να υψώσει μόνο το εργατικό κίνημα, με την αλληλεγγύη και την πάλη του ενάντια στους πραγματικούς υπεύθυνους και τις αιτίες της προσφυγιάς».

Υπενθυμίζοντας το σχετικό κάλεσμα του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, η ομιλήτρια υπογράμμισε: «Το ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα να βρεθούν με κάθε τρόπο στο πλευρό προσφύγων και μεταναστών, για δράση ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, στην ΕΕ, στο ΝΑΤΟ και την ελληνική εμπλοκή στα βρώμικα σχέδιά τους και να αγκαλιαστεί από ακόμα περισσότερους σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά. Αυτή είναι η μόνη απάντηση και στο ρατσισμό και την ξενοφοβία που υποδαυλίζονται από διάφορους θρασύδειλους, οι οποίοι κατά τ' άλλα χειροκροτούν τη συμμετοχή της Ελλάδας στα δολοφονικά ιμπεριαλιστικά σχέδια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ