Σάββατο 2 Νοέμβρη 2019 - Κυριακή 3 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ασκήσεις με «καπέλο» ΗΠΑ - ΝΑΤΟ

Ξεκίνησε την Παρασκευή η διακλαδική άσκηση Ελλάδας - Αιγύπτου, με την επωνυμία «ΜΕDUSA 9», στο πλαίσιο των αξόνων συνεργασίας που χτίζει η ντόπια αστική τάξη με άλλες χώρες της περιοχής, με τις «ευλογίες» των ΗΠΑ. Διεξάγεται στην ευρύτερη περιοχή της Κρήτης και νοτίως της Πελοποννήσου. Συμμετέχουν και οι Ενοπλες Δυνάμεις της Κύπρου, ενώ έχουν προσκληθεί παρατηρητές από πολλές χώρες και φυσικά τις ΗΠΑ.

Επίσης την Παρασκευή ολοκληρώθηκε η διασυνοριακή άσκηση «ΒΑLKAN SOLIDARITY-2019», η οποία διεξήχθη στο Νευροκόπι Δράμας, με τη συμμετοχή ελληνικών Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων/ Ειδικών Δυνάμεων και των αντίστοιχων βουλγαρικών. Στο πλαίσιό της συναντήθηκαν οι αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο κρατών για να συζητήσουν «θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, που αφορούν στη συνεργασία των δύο κρατών, καθώς και το περιβάλλον ασφαλείας στα Βαλκάνια»,.

Τέλος, ξεκινά στο Ισραήλ η άσκηση της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας «Blue Flag», με μαχητικά και άλλα αεροσκάφη από Ισραήλ, ΗΠΑ, Ελλάδα, Ιταλία και Γερμανία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ