Σάββατο 1 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΟ - Α1 ΑΝΔΡΩΝ
Πρεμιέρα στα... τρία

Το κυρίως πιάτο της πρώτης αγωνιστικής «προσφέρεται» σήμερα, ενώ αύριο υπάρχει το ντέρμπι του Πειραιά. Το προφίλ των 12 «μονομάχων»

Το ντέρμπι των Πειραιωτών μεταξύ του Ολυμπιακού και του Εθνικού μονοπωλεί το ενδιαφέρον της πρεμιέρας

Sportidea

Το ντέρμπι των Πειραιωτών μεταξύ του Ολυμπιακού και του Εθνικού μονοπωλεί το ενδιαφέρον της πρεμιέρας
Μπορεί η αυλαία του 16ου φετινού πρωταθλήματος πόλο της Α1 ανδρών τυπικά να άνοιξε χτες, όμως σήμερα διεξάγεται το κύριο, δεύτερο, μέρος της πρώτης αγωνιστικής. Υπάρχει και ένα τρίτο μέρος, το οποίο θα διεξαχθεί αύριο και μεταθέτει μάλιστα το μεγαλύτερο ενδιαφέρον αφού υπάρχει το μεγάλο ντέρμπι των συμπολιτών Ολυμπιακού και Εθνικού. Πρεμιέρα λοιπόν σπασμένη σε τρία κομμάτια, αλλά όπως και να έχουν τα πράγματα το σίγουρο είναι ότι οι φίλοι του υγρού στίβου πλέον μπορούν να απολαύσουν τις δυνατές συγκινήσεις και τη δράση που προσφέρει ένα από τα πιο θεαματικά αθλήματα. Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής: (14.00 ΑΛΦΑ ΣΠΟΡΤ 2) ΠΑΟΚ-Χίος, (20.00) Πάτρα-Νηρέας Χαλανδρίου, (19.00) Γλυφάδα-Παλαιό Φάληρο, (18.30) Αρης-Βουλιαγμένη. ΚΥΡΙΑΚΗ: (12.00 ΑΛΦΑ ΣΠΟΡΤ 2) Ολυμπιακός-Εθνικός.

Το προφίλ των ομάδων

Ιδιαίτερα αμφίρροπο αναμένεται το φετινό πρωτάθλημα καθώς όλες οι ομάδες και ιδιαίτερα οι λεγόμενες μικρομεσαίες εμφανίζονται ενισχυμένες. Βέβαια, όλα αυτά θα αποδειχθούν στην πράξη. Προς το παρόν όμως ας ρίξουμε μια ματιά στο προφίλ των φετινών αντιπάλων.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Οι πρωταθλητές είναι... υποχρεωμένοι για μια ακόμη φορά να αρχίσουν τη χρονιά έχοντας στόχο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συγκομιδή τροπαίων. Ηδη στην Ευρώπη έκαναν το πρώτο βήμα καθώς πήραν την πρόκριση στην οκτάδα του Τσάμπιονς Λιγκ. Με νέο προπονητή τον Ούγγρο Ζόλνταν Κάτας και την απόκτηση έμπειρων παικτών, όπως ο Καλακόνας και ο Δεληγιάννης, οι Πειραιώτες δηλώνουν έτοιμοι για νέες διακρίσεις. Ξένος θα είναι και φέτος ο Πέταρ Τρμπόγιεβιτς.

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ: Η αντίπαλος των «ερυθρολεύκων» Βουλιαγμένη έχει στόχο να ανακτήσει τα χαμένα και να πάρει τα σκήπτρα του πρωταθλητή από τον μεγάλο αντίπαλό της. Στη μεταφραφική περίοδο ενισχύθηκε με την απόκτηση των Κατρουζανάκη-Μάζη και του Αμερικανού Γκάβιν Αρόγιο, ενώ περιμένουν και την ελληνοποίηση του Ρουμάνου Πέτρε Σάντα. Η ομάδα του Βαγγέλη Ρούπακα σίγουρα εμφανίζεται πιο δυνατή και ικανή να ξαναγυρίσει στην κορυφή της βαθμολογίας.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Η απόκτηση του Βαγγέλη Πάτρα ισχυροποιεί την ομάδα στα γκολπόστ, αφού υπάρχει και ο Φίλιππος Καραμπέτσος. Ο ερχομός του έμπειρου πλέον στο ελληνικό πρωτάθλημα Κρις Χάμπερτ ενισχύει την επίθεση, ενώ αποκτήθηκαν ακόμη και οι Μπουλουγουράς, Μουριάδης, Δήμου. Προπονητής για τρίτη χρονιά θα είναι ο Βαγγέλης Πάτερος.

ΕΘΝΙΚΟΣ: Μετά την αποτυχημένη προσπάθεια στην Ευρώπη το ενδιαφέρον των Πειραιωτών στρέφεται στις εγχώριες διοργανώσεις. Το κενό του Χάμπερτ στη θέση του ξένου καλείται να καλύψει ο Αμερικανός Γολφ Γουάιγκο. Πάντως, και φέτος τα εξωαγωνιστικά προβλήματα δε λείπουν από τον άλλοτε πανίσχυρο του ελληνικού πόλο, αφού τα οικονομικά αποτελούν τροχοπέδη στα όνειρα και στις ελπίδες των «κυανολεύκων». Προπονητής είναι ο Ηλίας Μαχαίρας.

ΓΛΥΦΑΔΑ: Για μια ακόμη χρονιά η Γλυφάδα θα προσπαθήσει να κερδίσει κάτι από την αίγλη των παλιότερων χρόνων. Μια παλιά δόξα του γιουγκοσλαβικού πόλο, ο Ντράγκαν Αντριτς, ανέλαβε τις τύχες της ομάδας με σκοπό να την οδηγήσει στην ανάκαμψη. Τα προβλήματα με τον Αυστραλό Ράιαν Μούντι φαίνεται να ξεπερνιούνται και μάλλον θα είναι αυτός που θα ενισχύει την ομάδα.

ΧΑΝΙΑ: Στην ισχυρή έδρα ποντάρουν πολλά και φέτος τα Χανιά, που έχουν στόχο την έξοδο στην Ευρώπη, που δεν κατάφεραν να πάρουν πέρσι. Με ξένο τον Αμερικανό Λιν Μπόμπεν αλλά και με απώλειες παικτών, οι Κρητικοί θα προσπαθήσουν να καλύψουν το χαμένο έδαφος.

ΠΑΤΡΑ: Ως ευκαιρία να ξεφύγουν από τη μετριότητα των τελευταίων χρόνων βλέπουν στην Πάτρα τη φετινή χρονιά. Με τιμονιέρη για μια ακόμη χρονιά τον Πίτερ Μπάικοβιτς και ξένο τον Σέρβο Μπάιστις, οι Αχαιοί έχουν στόχο την ανάκαμψη.

ΧΙΟΣ: Η αλλαγή σε διοικητικό επίπεδο (την ομάδα ανέλαβε ξανά ο Γιάννης Χανδρής) έφερε άνεμο αισιοδοξίας στο νησί της μαστίχας ότι φέτος τα πράγματα θα πάνε καλύτερα. Ο Γιώργος Μπελεγρής θα είναι ο νέος προπονητής, που θα έχει και φέτος στη θέση του ξένου τον Ρουμάνο Αντριάν Κρέτου.

ΠΑΟΚ: Με διαφορετικό πρόσωπο σε σχέση με πέρσι θα παραταχθεί στο 16ο Πρωτάθλημα της Α1 ανδρών ο ΠΑΟΚ. Προπονητής είναι και φέτος ο Πάνος Βέργος, ενώ ο 27χρονος ξένος Νέναντ Βούκανιτς θεωρείται ένας από τους σημαντικότερούς αθλητές στη Γιουγκοσλαβία.

ΑΡΗΣ: Τα οικονομικά προβλήματα δυσχεραίνουν ακόμα περισσότερο το έργο των «κιτρινόμαυρων» όσον αφορά στην παραμονή στην κατηγορία. Ο Νίκος Ρεπανάς θα είναι και φέτος προπονητής αλλά το έργο του κάθε άλλο παρά εύκολο είναι. Τη θέση του ξένου καλύπτει ο Σλοβένος Μπόμπαν Αντόνιεβιτς.

Π. ΦΑΛΗΡΟ: Στη μεγάλη κατηγορία μετά από απουσία ενός χρόνου επανήλθε η ομάδα του Παλαιού Φαλήρου. Με τον Δημήτρη Μαυρωτά να δίνει οδηγίες απ' τον πάγκο και στηριζόμενοι κυρίως στο νεαρό της ηλικίας των περισσοτέρων παικτών, οι Φαληριώτες ελπίζουν ότι θα καταφέρουν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στην κατηγορία.

ΝΗΡΕΑΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ: Με το σπουδαίο όνομα του προπονητή της, Ιταλού Λίνο Ρεπέτο, να αποτελεί τον πόλο έλξης, η ομάδα του Χαλανδρίου έχει πρώτο στόχο την παραμονή στα... μεγάλα σαλόνια. Σημαντική μονάδα θεωρείται και ο ξένος της ομάδας, Ούγγρος Αττίλα Μπιρό, ενώ όπως και στο Π. Φάληρο οι νέοι παίκτες αποτελούν τη βάση του έμψυχου δυναμικού.


Μπ.ΤΣΟΡΜΠΑΤΖΟΠΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ