Σάββατο 1 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2002
Κλήρωση ομίλων

Ολα τα βλέμματα των φίλων του ποδοσφαίρου είναι στραμμένα, στην Πουσάν της Νότιας Κορέας όπου στις 12.00 (ΕΤ - 1) θα γίνει η κλήρωση για την ανάδειξη των οκτώ γκρουπ της πρώτης φάσης του Μουντιάλ 2002. Οι 29 ομάδες λοιπόν που θα μπουν στην κληρωτίδα, οι συνοικοδέσποινες, Νότιος Κορέα και Ιαπωνία και η παγκόσμια πρωταθλήτρια Γαλλία που πέρασαν χωρίς αγώνες στην τελική φάση, θα μάθουν ποιοι θα είναι οι αντίπαλοί τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η απευθείας πρόκριση στην τελική φάση για τον οικοδεσπότη και τον τροπαιούχο, ισχύει για τελευταία φορά φέτος. Εφεξής όλοι θα συμμετέχουν στα προκριματικά. Την απόφαση έλαβε η ΦΙΦΑ και την ανακοίνωσε ο πρόεδρός της, Γιόζεπ Μπλάτερ: «Πήραμε σήμερα (σ.σ. χτες) μια ιστορική απόφαση. Η ομάδα που θα κατακτήσει τον τίτλο το 2002, δε θα προκριθεί αυτόματα στο Μουντιάλ του 2006, αλλά θα συμμετάσχει κανονικά όπως και οι υπόλοιπες ομάδες στα προκριματικά. Ετσι η παγκόσμια πρωταθλήτρια θα έχει την ευκαιρία να προετοιμαστεί μέσα από επίσημα παιχνίδια και όχι από φιλικά».

Ο δρόμος για τα γήπεδα της Ασίας, για πολλούς ήταν εύκολος ενώ για άλλους έκρυβε δυσάρεστες εκπλήξεις, όπως π.χ. για Ολλανδία και Γιουγκοσλαβία που θα παρακολουθήσουν τα δρώμενα από την τηλεόραση. Οι 32 ομάδες που ήδη έχουν χωριστεί σε τέσσερα γκρουπ δυναμικότητας και απ' όπου θα προκύψουν οι οκτώ όμιλοι είναι οι: Αργεντινή, Ιταλία, Ισπανία, Αγγλία, Βέλγιο, Γερμανία, Βραζιλία, Κροατία, Δανία, Νιγηρία, Καμερούν, Παραγουάη, Νότιος Αφρική, Ηνωμένες Πολιτείες, Σαουδική Αραβία, Μεξικό, Εϊρε, Τυνησία, Τουρκία, Πορτογαλία, Πολωνία, Ουρουγουάη, Κόστα Ρίκα, Ρωσία, Σουηδία, Σλοβενία, Κίνα, Εκουαδόρ και Σενεγάλη.

Οι πόλεις που θα φιλοξενήσουν τους αγώνες από τη... σέντρα του θεσμού (31 Μάη) μέχρι και τον τελικό της 30 Ιούνη είναι: Σεούλ, Ταεζεόν, Ουλσάν, Τσονζού, Κουανγκζού, Πουσάν, Σουγουόν, Ταεγκού, Ιντσόν, Σεογκγουίπο της Ν. Κορέας και Γιοκοχάμα, Σαπόρο, Ιμπαράκι, Σαϊτάμα Μιγιάγκι, Νιιγκάτα, Σιζουόκα, Οζάκα, Κόμπε και Οϊτα της Ιαπωνίας. Τέλος, η φάση των «16» θα διεξαχθεί από 15 έως και 18 Ιούνη ενώ η φάση των «8» το διήμερο 21-22 Ιούνη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ